Tostada:

100g brašna

100g palente

100ml vode

Ulje

Pomešajte sve zajedno. Pokrijte krpom pola sata. Oklagijom rolajte testo što tanje. Pržite u ulju 1-2 minuta.

Gvakamole:

1 avokado

1/4 crvenog luka

1/4 paradajza

Sok od 1/2 limete

1 kašika korijandera

So

Iseći avokado na pola, izvaditi košticu, skinuti kožu. Iseckati luk na male kocke. Paradajz, samo spoljni deo, seći na kocke 4mm.

U činiji spojiti avokado i crveni luk. Gnječiti viljuškom. Dodajte paradajz i korijander, so i limun po ukusu, promešajte.

Paradajz salsa:

4 paradajza

1 paprika

2 čena belog luka

2 kašike origana

1/2 kašičice kumina

So

Secite paradajz na parčiće i stavite u šerpicu da se skuva, 10-15 minuta. Seckajte beli luk tanko. Papriku sečete na komadiće. U tiganju pržite beli luk i papriku. Za 5 minuta dodajte origano i malo soli, po ukusu. Za 5 minuta blendirajte paradajz i dodajte u tiganj sa kuminom. 

Slanina:

100g slanine

2 kašike dimljene paprike

2 kašike origana 

2/3 kašičice kumina

Iseći kožu mesa na dijamante debljine 3/4 mast pre mesa. Spojite sve začine i uvaljajte celo parče slanine u začine. Pržite slaninu sa svih strana osim kože, bez ulja. Na kraju pržite kožu u ulju da postane hrskavo. 

Stavite u rernu na 200C,  30-45minuta.

Povezane vesti