Tostada:

100g brašna

100g palente

100ml vode

Ulje

Pomešajte sve zajedno. Pokrijte krpom pola sata. Oklagijom rolajte testo što tanje. Pržite u ulju 1-2 minuta.

Gvakamole:

1 avokado

1/4 crvenog luka

1/4 paradajza

Sok od 1/2 limete

1 kašika korijandera

So

Iseći avokado na pola, izvaditi košticu, skinuti kožu. Iseckati luk na male kocke. Paradajz, samo spoljni deo, seći na kocke 4mm.

U činiji spojiti avokado i crveni luk. Gnječiti viljuškom. Dodajte paradajz i korijander, so i limun po ukusu, promešajte.

Paradajz salsa:

4 paradajza

1 paprika

2 čena belog luka

2 kašike origana

1/2 kašičice kumina

So

Secite paradajz na parčiće i stavite u šerpicu da se skuva, 10-15 minuta. Seckajte beli luk tanko. Papriku sečete na komadiće. U tiganju pržite beli luk i papriku. Za 5 minuta dodajte origano i malo soli, po ukusu. Za 5 minuta blendirajte paradajz i dodajte u tiganj sa kuminom. 

Slanina:

100g slanine

2 kašike dimljene paprike

2 kašike origana 

2/3 kašičice kumina

Iseći kožu mesa na dijamante debljine 3/4 mast pre mesa. Spojite sve začine i uvaljajte celo parče slanine u začine. Pržite slaninu sa svih strana osim kože, bez ulja. Na kraju pržite kožu u ulju da postane hrskavo. 

Stavite u rernu na 200C,  30-45minuta.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41