Recept za Thyme patku
Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.
21.11.2024. 22:41
Ova Markova kulinarska kreativa, omogućila mu je prolazak dalje u takmičenju "MasterChef Srbija".
25.10.2024.|22:12
Izvor: prva.rs
Tostada:
100g brašna
100g palente
100ml vode
Ulje
Pomešajte sve zajedno. Pokrijte krpom pola sata. Oklagijom rolajte testo što tanje. Pržite u ulju 1-2 minuta.
Gvakamole:
1 avokado
1/4 crvenog luka
1/4 paradajza
Sok od 1/2 limete
1 kašika korijandera
So
Iseći avokado na pola, izvaditi košticu, skinuti kožu. Iseckati luk na male kocke. Paradajz, samo spoljni deo, seći na kocke 4mm.
U činiji spojiti avokado i crveni luk. Gnječiti viljuškom. Dodajte paradajz i korijander, so i limun po ukusu, promešajte.
Paradajz salsa:
4 paradajza
1 paprika
2 čena belog luka
2 kašike origana
1/2 kašičice kumina
So
Secite paradajz na parčiće i stavite u šerpicu da se skuva, 10-15 minuta. Seckajte beli luk tanko. Papriku sečete na komadiće. U tiganju pržite beli luk i papriku. Za 5 minuta dodajte origano i malo soli, po ukusu. Za 5 minuta blendirajte paradajz i dodajte u tiganj sa kuminom.
Slanina:
100g slanine
2 kašike dimljene paprike
2 kašike origana
2/3 kašičice kumina
Iseći kožu mesa na dijamante debljine 3/4 mast pre mesa. Spojite sve začine i uvaljajte celo parče slanine u začine. Pržite slaninu sa svih strana osim kože, bez ulja. Na kraju pržite kožu u ulju da postane hrskavo.
Stavite u rernu na 200C, 30-45minuta.
Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.
21.11.2024. 22:41
Ovaj recept Anje Đukić veoma se dopao sudijama!
21.11.2024. 22:41
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
21.11.2024. 22:41
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
21.11.2024. 22:41
Ovaj recept Anje Đukić veoma se dopao sudijama!
21.11.2024. 22:41
Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.
21.11.2024. 22:41
Laura Vlašković sudijama MasterChefa Srbija predstavila je krofne sa malinama, nanom i belom čokoladom, a oni nisu krili koliko im se svidela ova poslastica. Mi vam sada predstavljamo recept takmičarke kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:44
Isprobajte recept za kuvane đevreke kojim su takmičari MasterChefa uspeli da oduševe sudije kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:36
Predstavljamo vam recept Mile Spasić i Boška Kovačevića, kojima je hleb od belog pšeničnog brašna, po ovoj recepturi, obezbedio odlazak na balkon.
15.11.2024. 22:08