Znate da pravite gibanicu, a sad isprobajte na bakin način. Videćete biće još bolja

Napravljena po ovakvom receptu, biće fantastična. A predlog je da je gustirate uz jogurt.

Prelepa je, foto: Bakina kuhinja
Prelepa je, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

3 jaja

150-200 gr sira tvrdjeg

200 ml jogurta

1/2 praška za pecivo

1/2 kg tankih kora

ulje

Priprema:

Umutiti jaja, dodati sir, jogurt, malo ulja pa prašak za pecivo. Pleh veličine 24 cm prečnika podmazati uljem.

Polovinu kora slagati na dno, a drugu polovinu tako da visi van ivice Svaku koru malo pouljiti i premazati četkicom. Tako složiti dva reda. Treći red - zgužvati dve kore kao harmoniku, staviti u sredinu, pa dodati nadev.

Ponovo zgužvati, pa staviti ulje samo, pa opet u sredinu kore, pa nadev i tako redom dok se ne potroši sve. Ostatak nadeva istresti na sredinu i na vrh još malo namrviti sira, Ivice saviti ka sredini, ali ne treba pokrivati već ih malo saviti tako da se sredina sa nadevom vidi.

Ostatatkom nadeva premazati kore koje su išle preko ivice. Posuti susamom svetlim okolo, a crnim sredinu. Još malo pouljiti i peći na 200 strepeni oko 50-60 min. Seći toplo. Servirati uz čašu jogurta. Prijatno.

.

Izvor: bakina kuhinja