Ako volite PUŽEVE, onda je pravi trenutak da ih pripremite sa pireom od bundeve!
Uroš je u 22. epizodi "MasterChefa Srbija" pripremao puževe na pireu od budneve sa celerom i bukovačom. Donosimo vam recept u nastavku...
29.11.2024. 22:39
ČETVRTKOM I PETKOM U 21.00
Kuvari amateri, ovo je vaša prilika da zablistate i pokažete u čemu ste najbolji! Pročitaj više
Gledaj odmahUroš je u 22. epizodi "MasterChefa Srbija" pripremao puževe na pireu od budneve sa celerom i bukovačom. Donosimo vam recept u nastavku...
29.11.2024. 22:39
Takmičar Filip je u 22. epizodi druge sezone "MasterChefa Srbija" pripremao pečeni brancin sa paprikom i leblebijama, zajedno sa svojim parom Urošem, koji je takođe pripremao isto jelo. Recept vam donosimo u nastavku...
29.11.2024. 22:38
Takmičari Stefan i Anja su pripremali medenu panakotu na kramblu od badema sa pečenom kruškom, a mi vam u nastavku donosimo recept...
29.11.2024. 22:38
Nakon što su sudije proglasile da Filip odlazi na balkon, a Uroš kući, sudija Filip je zamolio Uroša da sa njima podeli utiske iz takmičenja.
29.11.2024. 22:32
Drugo eliminaciono kuvanje pred nama je ovog petka, tačno u 21.00 na Prvoj! Saznajte ko će biti TOP pet takmičara druge sezone "MasterChefa Srbija"!
28.11.2024. 23:30
Nova epizoda "MasterChefa Srbija" donosi i nove zadatke. Ovog četvrtka u 20.55 na Prvoj televiziji naši kuvari amateri kuvaju jelo koje im zadaje sudija Branko Kisić.
27.11.2024. 17:01
Ostalo je osam takmičara u kuhinji "MasterChefa Srbija"!
21.11.2024. 23:30
Ovog četvrtka kroz novu kulinarsku avanturu takmičare će voditi sudija Nenad Atanasković! Šta im je to on pripremio, saznaćete u novoj epizodi tačno u 20.55 na Prvoj!
20.11.2024. 13:39
Sudije
Sudije
Sudije
Sudije
Filip Ćirić već godinama vodi restorane "Homa fine dining" i "Homa Bistrot", a osnivač je i filme za konsalting i inženjering u ugostiteljstvu.
Filip Ćirić je po profesiji ugostitelj. Završio je Menadžment za organizaciju i poslovno sekretarstvo na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu. Kroz višegodišnje iskustvo u gastronomiji, savladao je gotovo sve tehnike i metode rada i poslovanja dostojne izvrsnog ugostitelja. Godine 2016. osnovao je firmu za konsalting i inženjering u ugostiteljtvu, Mint Consulting & Engineering. Od tada, otvorio je i koncipirao više od 50 poznatih ugostiteljskih sadržaja (F&B sektori u hotelijerstvu, restorana i ostale projekte povezane sa proizvodnjom i uslužvanjem hrane i pića) u Beogradu i inostranstvu. Njegova firma angažovana je na nekoliko značajnih projekata... Kuvanjem se bavi profesionalno od trenutka kada se zaposlio na mestu šegrta sa 14 godina u kuhinji jednog restorana u rodnom Pirotu. Tu je savladao i usavršio tehniku obrade i pripreme mesa, rečne ribe, povrća i lokalnih specijaliteta. Oprobao se i kao bartender, ali se iz noćne smene brzo vratio u dnevnu i počeo da radi u jednom pirotskom restoranu sa dugom tradicijom. Nekoliko godina kasnije, Filip odlazi u Beograd gde upisuje fakultet i danas živi u prestonici Srbije. Uporedo sa školovanjem na Višoj ugostiteljskoj školi počinje da radi u tada jedinom "fine dining" restoranu u Beogradu kao pomoćni kuvar i odlazi dalje kao kuvar i batler jednom uticajnom državniku tog vremena. Iskustvo je sticao radeći i u prvom suši baru u Beogradu, gde je prošao kroz gotovo sve pozicije: od kuvara preko suši majstora do menadžera restorana. Radio je i u tada jedinom autentičnom francuskom bistrou u Beogradu. Sa 23 godine, otvara svoj prvi restoran - "Eklektika". Bio je ispred vremena, iako je mali broj bio onih koji su tada prepoznali Filipovu filozofiju, poput Njujork Tajmsa, Forbsa i drugih svetskih medija. Iz znatiželje za tekstilni biznis, pravi kratku pauzu na godinu dana od ugostiteljskog biznisa, ali se brzo vraća i počinje da radi u jednom popularnom beogradskom "fusion" restoranu u kome upoznaje poslovne partnere sa kojim nekoliko godina kasnije otvara restorane "Homa fine dining" i "Homa Bistrot". Filip je svoje bogato konsultantsko iskustvo stekao radeći, između ostalih, i za najveću hotelsku grupaciju u Srbiji "MK Hotel Resorts", kompanija "DM drogerie", "Lulu" pekare, "Perutnina ptui" i mnogim drugim individualnim i hotelskim restoranima. Njegova strast prema gastromiji sve više raste u stvaranju inovativnih sadržaja. kroz formiranje novih metoda rada i stvaranja posebnih ukusa, kako u kuvanju tako i u pružanju usluga.
Sudije
Branko Kisić već pet godina vodi restoran "Klub književnika by Branko Kisić".
Pre ovoga je više od dve godine bio "coorporate chef" u "MK grupi" i vodio sve kuhinje, svih hotela, koji su u vlasništvu pomenute grupacije, među kojima su između ostalog: "Kempinski Portorož", "Kempinski Savudrija", "Sheraton Novi Sad" i "Grand Kopaonik". U "MK grupu" došao je iz hotela "Square Nine", gde je nešto više od dve godine bio šef kuhinje, a u ovaj prestonički restoran dolazi iz jedne od kuhinja gospodina Pjera Ganjia - "Refflets par Pierre Gagnaire" gde je radio dve i po godine. Pre iskustva u radu sa Pjerom Ganjieom radio je hotelu "Square Nine", koji i dan danas smatram najboljim i najlepšim hotelom u zemlji. Svoju kuvarsku karijeru započeo je u kuhinji nekadašnjeg hotela "InterContinetal", ali je tek u kuhinji hotela "Square Nine" osetio da "živi" kuvanje i da mu je ta profesija ušla pod kožu!
Sudije
Nenad Atanasković je jedan od osnivača restorana "Thyme Streetfood bistro" u Zemunu, "Thyme Street Cuisine bar" u Rajićevoj ulici i "Thyume Streetfood lokal" na Banovom brdu.
Nenad Atanasković je još kao mali kuvao uz roditelje i kad je došlo vreme za upis srednje škole, kuvarstvo mu je bilo na prva tri mesta pri izboru zvanja. Nakon Srednje turističke škole u Beogradu i smera kulinarski tehničar, ukazala mu se i prilika i jedino logično za njega rešenje - nastavak školovanja u inostranstvu. Izbor je pao na školu "Le Cordon Bleu London". Trebalo mu je godinu dana da položi potrebne ispite, i pripremi sve papire za nastavak školovanja. U međuvremenu, radio je kao volonter u hotelu "Square Nine" u Beogradu. U Londonu je proveo malo više od godinu koliko je trajala celokupna edukacija, završio je "Grand Diplomu" koja uključuje "Cuisine" i "Patisserie" diplome. koje podrazumevaju i slatke i slane poslastice. Nakon toga, u Beogradu je radio u nekoliko restorana, među kojima je i kuhinja hotela "Hyatt", iz kog je nakon godinu dana dobio premeštaj i priliku da radi kao kuvar u hotelu "Hajat" u Abu Dabiju. U "Hyatt Capital gate" radio je godinu dana. Nakon toga, vratio se za Srbiju i radio u raznim restoranima u prestonici. Izdavaja "JaM", "ID", "Bageterija". Ulogu šefa kuhinje preuzma u restoranu "Escalera" na Voždovcu i nakon toga uporedo sa kolegama otvara "Thyme Streetfood" u Zemunu. Krajem 2022. godine napušta "Escaleru" i posvećuje se svom restoranu i brzo rastućem konceptu koji zahteva puno radno vreme i posvećenost. Sve to doprinosi onome gde su danas, uspešni i poznati. "Thyme Streetfood bistro" u Zemunu, "Thyme Street Cuisine bar" u Rajićevoj ulici i "Thyme Streetfood lokal" na Banovom brdu deo su velike "Thyme" porodice. U planu je novi ugostiteljski objekat koji će zajedno sa Anamarijom Babičković, finalistkinjom prve sezone MasterChefa otvoriti u Subotici, po modelu franšiznog poslovanja.