48 sati svadba
OD 10. SEPTEMBRA, UTORKOM I SREDOM U 22.15
Od momenta kada se poznati voditelj pojavi na vratima odabranog para, pred njima je samo 48 sati da realizuju svoje venčanje iz snova.
DRUGA SEZONA, OD 19. SEPTEMBRA, ČETVRTKOM I PETKOM U 21.00
Kuvari amateri, ovo je vaša prilika da zablistate i pokažete u čemu ste najbolji! Pročitaj više
Takmičar
Takmičar
Takmičar
Eliminisan
Takmičar
Eliminisan
Takmičar
Eliminisan
Takmičar
Takmičar
Eliminisan
Takmičar
Eliminisan
Takmičar
Eliminisan
Eliminisan
Takmičar
Takmičar
Takmičar
Anja Đukić ima 25 godina, rođena je i živi u Beogradu.
Završila je informatiku i radi kao softverski tehničar. Kuvanje je zavolela još u detinjstvu. Kao mala je imala specifičan ukus za hranu, koji njena majka nije mogla da zadovolji, zbog čega je sama počela da kuva uz televizijske emisije, a posebno uz Remzija. Voli da slika, crta i piše pesme. Takođe, veliki je fan Evrovizije, a voli da trči i maratone. U jednoj igraonici drži rekord u obaranju ruku. Za sebe kaže da je veoma kreativna i voli da eksperimentiše u kuvanju, a omiljeno jelo joj je suši. Anja je vegetarijanac, ali nema problem da spremi i jelo sa mesom. San joj je da otvori svoj restoran ili poslastičarnicu.
Takmičar
Laura Vlašković ima 49 godina, rođena je na Kosovu i Metohiju, ali živi u Beogradu.
Udata je i ima troje dece. Nakon završene gimanzije, upisala je Medicinski fakultet i engleski jezik, ali ih nikada nije završila i dan-danas žali za tim. Do pre godinu dana je živela u Prištini. Tokom rata, izdržavala je celu porodicu, majku i oca... Danas želi da učini nešto za sebe i ostvari svoj san – a to je da otvori mali restoran na moru. Kuvanje je zavolela uz baku, koja je kuvala čak i Titu. Laurina majka je kuvarica i šef kuhinje u hotelu, dok je njen otac Karlo, Italijan, zbog toga obožava i ume sa italijanskom kuhinjom. Pite su joj omiljeno jelo za spremanje.
Takmičar
Mila Spasić ima 29 godina, rođena je u Zaječaru, ali živi u Beogradu sa suprugom i sinom.
Radi u kozmetičkom salonu kod sestre, a inače je i agentkinja prodaje. Voli da uči nove stvari i da napreduje, a svoj nivo kuvanja želi da unapredi na viši nove, da se oproba u novim stvarima i prvi put u ovako jednom velikom i ozbiljnom projektu. Smatra se timskim igračem, dok ne reaguje najbolje na kritiku. Voli da uvek ima kontrolu. Divi se vegetarijancima i priznaje da bi volela i sama nekad to da postane. Testenina joj je omiljeno jelo, a MasterChef nagradu od 50.000 evra iskoristila bi na putovanja i posećivanje restorana sa Mišelinovom zvezdicom.
Eliminisan
Milica Božin ima 24 godine, rođena je u Kaću, kraj Novog Sada.
Po zanimanju je farmaceutski tehničar, ali ima svoj salon za obrve, a znalac je i za tretman trajne šminke. Takođe, radi kao plus size i stock model. Pomaže drugima u vidu omladinskog rada u jednoj LGBT nevladinoj organizaciji. Budući da joj je otac mesar, a mama ekspert u pravljenju torti, ljubav prema kuvanju je došla iz porodice. Obožava velika takmičenja i volela bi da vidi kako bi se snašla u uslovima MasterChefa. Priželjkuje da nauči da kuva nova jela i da uči od sudija „MasterChefa Srbija“! Pasta sa gamborima joj je omiljeno jelo. Obožava da priprema dezerte, a najmanje meso. Nagradu iz takmičenja „MasterChef Srbija“ potrošila bi na putovanja i ulaganje u privatan biznis.
Takmičar
Tatjana Đorđević ima 38 godina, živi i radi u Beogradu.
Udata je i ima dve ćerke. Po profesiji je menadžer za odnose sa javnošću, a bavila se i novinarstvom. Sada se bavi pravljenjem kolača Tatjana je živela u Italiji devet godina, ali se pre dve godine vratila u Srbiju iz privatnih razloga. Za takmičenje “MasterChef Srbija” prijavila se kako bi naučila nove tehnike u kuvanju i samim tim više verovala u sebe. Operska solo pevačica je bila 10 godina, i danas žali što nije upisala akademiju i nije se time bavila profesionaln. Nagradu iz popularnog kulinarsko-takmičarskog šoua bi potrošila na osnivanje radionice “Signorinacakes” za pravljenje torti i kolača.
Eliminisan
Jelena Karlica ima 31 godinu, poreklom je iz Beča, a danas živi u Novom Sadu.
DIplomirani je novinar, ali predaje engleski jezik. Za sebe kaže da je veoma kreativna i spretna u bilo kom poslu koji zahteva brzinu i veštinu u rukama, pa samim tim ume da kuva, bavi se softverom, dekoracijama, pravljenjem frizura… Voli da peva i istražuje o muzici, igra stoni tenis, voli da popravlja pokvarene stvari. Za sebe misli da je vrlo zabavna i zanimljiva, kao i to da je samopouzdana. Budući da je živela u Americi, tamo je spoznala razne kuhinje, pa joj je omiljena azijska. Voli neobična jela. Omiljeno jelo joj je sarma I prolećne rolnice, a priželjkuje da nauči “složenije” tehnike u pravljenju dezerta. Ima dečka sa kojim je već četiri godine u ljubavnoj vezi, i on joj je najveća podrška tokom takmičenja u “MasterChefu Srbija”.
Takmičar
Željana Mihajlović ima 35 godina, dolazi iz Sremske Mitrovice. Po profesiji je medicinska sestra.
Živela je tri godine u Australiji, gde je i završila fakultet. “Mislim da bih bila zanimljiv takmičar, volim hranu i sve što ima veze sa kuhinjom. Veliki sam štreber, koji nikada ne prestaje da uči”, tako sebe Željana opisuje. Pizza mane je najbolji specijalitet koji sprema svojim prijateljima. Vrlo je tvrdoglava i čeka poslednji trenutak da nešto uradi. Voli da spava, a najviše je nervira ljudska glupost.
Eliminisan
Bojan ima 28 godina, dolazi iz Čačka i po profesiji je master arhitekture.
Radio je kao grafički dizajner, a 10 godina je igrao folklore. Takođe, talenat je pokazao i u stoni fudbalu. “Prijatelji se oduševljavaju mojim kuvarskim sposobnostima i ohrabruju me da tu pasiju realizujem kroz nešto više od samog hobija”, rekao je Bojan. Svadbarski kupus je jelo koje najviše voli da jede. Drugi za njega kažu da njegova empatičnost, kao i vedrina duha najviše ostavlja utisak u njegovom bliskom okruženju. “Kako tata mašta o tome da otvori podrum rakije u Ovčarsko-kablarskoj klisuri ili u Guči, ja bih novac uložio u izgradnju tog malog arhitektonskog čuda, gde ih imao veliku kuhinju u kojoj bi svi prijatelji i porodica mogli zajedno da kuvaju”, otkrio je Bojan kako bi potrošio nagradu iz “MasterChefa”.
Takmičar
Filip Stojanović ima 34 godine, odrastao u Bujanovcu, živi i radi u Beogradu.
Diplomirao je na Fakultetu bezbednosti kao stručnjak za procenu rizika, i danas je bezbednosni konsultant. U dosadašnjoj karijeri istraživao je razne bezbednosne pojave kao što su migracije, rodna ravnopravnost, zloupotreba vatrenog oružja i izvoz naoružanja. Pored svega, Filip voli da piše poeziju.“Želeo bih da ljudima nekako približim kuvanje kao kreativnost, umetnost, odnosno povezanost sa prirodom i ekologijom”, ističe takmičar. Ima suprugu i ćerkicu od 14 meseci. Njegov kulinarski san je pokretanje pop-up gastro prostora (ili pak kuvanje na lokacijama) gde bi se jednom nedeljno pripremala hrana uz gostovanje šefova i uz korišćenje namirnica lokalnih dobavljača/proizvođača. Za sebe kaže da je obrazovan, kulturan, strog, rečit, disciplinovan i metodičan, a mnogi ga opisuju kao nadmenog i arognantnog. Najviše ga nervira nepoštovanje rokova.
Takmičar
Stefan Šumar ima 27 godina i dolazi iz Ravnog Sela.
Pre osam godina, preselio se u Novi Sad zbog studiranja a po profesiji je diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva. Pre nego što se zaposlio u struci i našao siguran i stalan posao, Stefan je radio u štamparijama, na njivi kako bi zarađivao za more. Vrlo je uporan i istrajan, kada ima određen cilj. Brzo uči, lako usvaja nova znanja i veštine. Vedrog je duha, društven i uvek nasmejan. Omiljeno jelo mu je pasta, a za njega je kuvanje sloboda, uživanje i ljubav. Stefan ima tri sestre koje su mu ujedno i najveći kritičari. Starija sestra živi u Makedoniji i ona ga najviše podržava u takmičernju.
Eliminisan
Andrija Rajčević ima 30 godina. Radi kao IT SAP konsultant, a diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu.
Amaterski se bavi glumom, trči maraton, a ceo život igra i košarku. Za sebe kaže da je veoma uporan i tvrdoglav, spretan, šarmantan, Komunikativan, inteligentan, svestran, ali i svestan sebe. Nagradu iz “MasterChefa Srbija” bi uložio u otvaranje restorana brze hrane. Omiljeno jelo mu je konjski tartar biftek. U društvu je poznat pod nadimkom Činjski, a najveći oslonac je njegova devojka.
Takmičar
Boško Kovačević ima 27 godina, rođen je u Nišu, a živi u Ivanovu, kod Pančeva.
Po zanimanju je trgovac i prodaje prirodne proizvode od lavande na pijaci. Prepoznatljiv je po svom osmehu, humoru i smislu za šalu, sa kojom nekad ume i da pretera. “Moj motiv za učešće je kombinacija moje ljubavi prema kuvanju, strasti prema takmičenju i želje za stalnim usavršavanjem”, naveo je kao razlog učestvovanja u “MasterChefu Srbija”. Od detinjstva mašta da postane kuvar, ali nije uspeo da upiše školu, a san mu je da jednoga dana otvori svoju tavernu. Preselio se iz grada u selo gde je kupio kuću. Religija mu je jako važna. Gulaš i štrudla sa makom su njegova omiljena jela.
Eliminisan
Ljubomir Grgić ima 71 godinu i dolazi iz Vrnjačke Banje.
Po profesiji je inženjer tehničke fizike, a bavi se frilensom kao poslovni savetnik. Radio je i živeo u Švedskoj i tako obišao većinu svetskih zemalja. Omiljeno jelo mu je čorbast pasulj sa suvim rebarcima. Sanja da otvorio restoran sa pet-šest stolova, gde će se servirati nova jela svakog dana. Jela će biti napravljena isključivo od proizvoda lokalnih proizvođača. Želi da nauči kako da kombinuje “modernu” ishranu sa prirodom. “Verujem da glupost, zloba i ostale nakaradne karakteristike ljudskog roda nisu nacionalne već individualne osobine. Mislim da sam kreativna osoba zato što volim da stvaram ili opravljam razne stvari na raznim poljima (slike, hranu, muziku, stihove, sprave)”, rekao je Ljubomir za sebe. U braku je već 50 godina.
Takmičar
Uroš Prodanović ima 32 godine, rođen je u Kragujevcu, a danas živi i radi u Beogradu kao broker za američki transport.
Svojevremeno je tokom mlađih dana vodio bar u Parizu i Kataru, ali se nikada nije bavio kuvanjem profesionalno. “Moja veština nije samo u receptima, već u načinu na koji ih predstavljam - sa entuzijazmom, jasnim objašnjenjima i dubokim razumevanjem tehnika i sastojaka. Ukoliko bi pobedio otvorio bih svoj mali bistro”, to mu je želja. Ističe da je kuvanje zavoleo uz majku, koja je plenila nekom posebnom energijom dok je spremala hranu. Uroš se u kuhinji oseća slobodno i to je svet u kom uživa. Na putovanjima je probao svašta – razne vrste insekata, trula jaja, fetus pačeta… Za sebe kaže da je istraživač da uvek voli da pomera granice, a ne voli dominantne ljude koji “pametuju” i ne podnosi nepravdu! Njegove najveće mane su brzopletost i lakovernost. Dan razvoda je njegov najsrećniji dan u životu.
Eliminisan
Aleksa Janković je najmlađi takmičar “MasterChefa Srbija”. Ima 18 godina i dolazi iz Petrovca na Mlavi.
Bio je đak generacije, a sanja da završi studije gastronomiju. Trenutno radi kao tehničar prerade organskog voća i povrća. “Za mene je kuvanje polje različitih mogućnosti, gde se kreativnost može ispoljiti na različite načine“, ističe Aleksa. Nagradu iz takmičenja bi uložio u lično i profesionalno usavršavanje, tako što bi pokrenuo sopstveni biznis sa restoranom zdrave hrane servirane na atraktivan i moderan način. Koliko voli paste, ne voli kritike, jer ume jako da se naljuti, I kada su ljudi imali dobronamerne savete. Najveća podrška mu je majka.
Eliminisan
Milan Novčić ima 28 godina i dolazi iz Novog Sada. Student je organske proizvodnje na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.
Za sebe kaže da je vedar i uvek nasmejan momak. Odrastao je sa tri sestre, i kao najmlađe dete uz majku je zavoleo kuvanje. “Iskoristio bih znanje sa Poljoprivrednog fakulteta u ideji da na jednoj parceli uzgajam povrće koje bih davao nacionalnoj kuhinji”, govori Milan. Pored toga što uživa u kuvanju, voli i da svira gitaru, igra šah, da peca. Iako je odrastao uz tri sestre i uz majku naučio nešto što danas obožava, otac je njegova centralna figura. Tvrdoglav je, lenj i “brz na jeziku” su njegove najveće mane. Ne govori ono što misli, ako bi to nekoga povredilo ili unizilo. Ukoliko bi osvojio nagradu na takmičenju, deo bi poklonio u dobrotvorne svrhe, dok bi ostatak iskoristio da unapredi svoj voćnjak i vinograd na vikendici.
Takmičar
Marko Isaković ima 39 godina i rođen je u Aranđelovcu.
Do pre dve godine je živeo u Americi, a u Srbiju se vratio zbog sadašnje supruge. Život i odrastanje u Americi sa etiketom Srbina mu je donelo mnogo zanimljivih iskustava. Iako je u Americi radio kao menadžer restorana, instruktor vožnje luksuznih automobila i agent za nekretnine, trenutno je nezaposlen. “Kuvanje zbližava porodicu i ljude, generalno. Kuvanje je deo svakodnevnog života koji ga čini lepšim”. Obožava da planinari, razume se i u mehaniku automobila i u elektriku. Završio je kurs za makrobiotičku hranu. Sanja da ima svoj restoran ili poslastičarnicu.
Takmičar
Ninoslav Nikolin ima 37 godina i živi i radi u Obingu u Nemačkoj.
Po profesiji je medicinski tehničar i odlazak u Nemačku je teško podneo. Sanja da otvori svoj restoran i smatra da je za pobedu u “MasterChefu” potrebno razumeti kuvanje. “Kuvanje je umetnost koja daje slobodu kuvaru da bude svoj, da da svoj pečat jelu”, smatra Ninoslav. Prljava daska za sečenje je nešto što ne podnosi, kao i to kada je neko u njegovom okruženju spor. Ima suprugu i dvoje dece.
OD 10. SEPTEMBRA, UTORKOM I SREDOM U 22.15
Od momenta kada se poznati voditelj pojavi na vratima odabranog para, pred njima je samo 48 sati da realizuju svoje venčanje iz snova.
OD 14. SEPTEMBRA, SVAKE SUBOTE U 13.00
Na svakoj od planina, koje smo obišli, čeka vas mnogo divnih avantura, smeha, dobre zabave, divne prirode, predivnih ljudi, a nadamo se, i nekih činjenica koje o ovim krajevima niste znali.
OVE JESENI
"Pogodi cenu tačno" je novi kviz Prve televizije koji startuje ove jeseni!