

NOVA SEZONA! OD 10. APRILA - ČETVRTKOM U 20.55 I PETKOM U 21.00
NOVA SEZONA - OD 10. APRILA! Treća sezona omiljenog kulinarskog šoua donosi brojna osveženja! Pročitaj više
Takmičar
Takmičar
Eliminisan
Eliminisan
Takmičar
Takmičar
Takmičar
Takmičar
Takmičar
Takmičar
Eliminisan
Takmičar
Takmičar
Takmičar
Takmičar
Takmičar
Eliminisan
Eliminisan
Takmičar
Eliminisan
Takmičar
Takmičar
Mihajlo Stanojević ima 26 godina i rođen je u Jagodini.
Strukovni je inženjer informacionih tehnologija i sistema, a radi kao dispečer za američko tržište. Ljubav prema kulinarstvu razvio je zahvaljujući velikim porodičnim okupljanjima na kojima se služi raznovrsna hrana. Za emisiju se prijavio kako bi pomerio sopstvene granice i otvorio vrata u svet kulinarstva. Sebe opisuje kao mirnog, harizmatičnog i ambicioznog momka koji voli izazove i adrenalin. Pored kuvanja, voli da sklapa puzle i gleda filmove. Novac od nagrade potrošio bi na putovnja, gde bi uživao u degustaciji hrane i učio o kulturama dalekih krajeva.
Takmičar
Nikola Paunović ima 39 godina i dolazi iz Kragujevca. Bavi se tetoviranjem, a ujedno je i dobrovoljni vatrogasac.
Od malih nogu voli kuvanje, jer ga je oduvek zanimala hrana. U kulinrski šou “MatserChef Srbija” se prijavio zbog novih iskustava. Kada bi morao da opiše sebe u dve reči to bi bilo - konstruktivan i strpljiv.
Eliminisan
Lina Radovanović ima 37 godina, rođena je u Beogradu i živi u Lazarevcu.
Završila je Pravno-birotehničku školu “9 maj”, a radi kao kontrolor u firmi za distribuciju toplotne energije. Kulinarstvo je zavolela uz mamu, još u detinjstvu. Motiv za prijavljivanje joj je želja da nauči neke nove tehnike koje će moći da primeni u svakodnevnom kuvanju, kao i nova poznanstva. Sebe bi opisala kao upornu, druželjubivu, prijatnu osobu koja je uvek spremna da pomogne drugima. U slobodno vreme voli da vežba, šeta, sluša muziku i čita dobre knjige. Kada bi osvojila nagradu u “MasterChef Srbija”, deo bi donirala fondaciji “Tamara Misirlić” čiji rad jako ceni, a deo bi uložila u neki posao ili bi materijalno obezdedila članove svoje porodice.
Eliminisan
Marko Matić ima 35 godina, rođen je u Vršcu, a živi u Beogradu.
Po struci je mesar, a ljubav preme kuvanju se rodila još u ranim tinejdžerskim danima, na praktičnoj nastavi kada je počinjao da radi kao mesar. Za emisiju se prijavio iz ljubavi prema kuvanju, ali i ljubavi prema formatu “MasterChef Srbija” koje doživljava kao igru, učenje i zabavu. Marko za sebe kaže da je komunikativan, stalno raspoložen i kreativan. Hobi mu je pecanje, slušanje muzike, i naravno - kuvanje. Ako pobedi, nagradu bi iskoristio da otvori svoj restoran domaće kuhinje gde bi se kompletna hrana pripremala isključivo ispod sača.
Takmičar
Stefan Kokanović ima 29 godina. Rođen je u Beogradu, a živi u selu Slavkovica pored Ljiga.
Studirao je na “Business and Hotel management School” i bavi se proizvodnjom rakije. Ljubav prema kulinarstvu se javila od malih nogu, a istraživanje različitih ukusa i tehnika, počelo je tek nakon fakulteta i kroz rad u ugostiteljstvu. Za emisiju se prijavio kako bi se oprobao u raznim kulinarskim izazovima. Kaže da je snalažljiv, inovativan i komunikativan. Hobi mu je pecanje, uživanje u cigarama i dobrim pićima. Slobodno vreme provodi sa sebi dragim ljudima.
Takmičar
Tamara Korać ima 26 godina, rođena je i živi u Kraljevu.
Završila je Srednju medicinsku školu i studira na Pravnom fakultetu. Ljubav prema kulinarstvu se javila još u detinjstvu. Mama je stalno nešto kuvala, a Tamara se, kako kaže “gurala” da joj pomogne. Osim toga, pradeda joj je bio vrhunski majstor kuhinje. U emisiju se prijavila iz želje da stekne neko novo iskustvo, a posebno da što više nauči. U kratkim crtama, sebe opisuje kao upornu, emotivnu i elokventnu osobu. Hobi su joj slikanje i planinarenje, a eventualnu nagradu od “MasterChef Srbija”, iskoristila bi za dodatno školovanje i egzotično putovanje.
Takmičar
Jovana Veljić ima 38 godina, rođena je u Beogradu i živi u Zemunu.
Po obrazovanju je Trgovački tehničar i bavi se brigom o klijentima. Ljubav prema kuvanju se nije rodila, već je oduvek bila deo nje, a prva sećanja je vežu za mama Jacine kolače. Za emisiju se prijavila da bi podarila i primila znanje. U tri reči, za sebe kaže da je pravična, temperamenta i filantrop. Tehnologija je fascinira – voli da istražuje gedžete i nove inovacije. Kada nije pred ekranom igrajući omiljene video ili društvene igre, obožava da vozi bicikl i istražuje nove rute. Osvojena nagrada bi joj omogućila da spoji uživanje i strast prema stvarima koje voli. Deo bi iskoristila za putovanja i nova iskustva, deo za gedžete koji je fasciniraju, a svakako bi sebi priuštila i set kvalitetnih japanskih noževa – jer po njenim rečima, dobar nož znači još bolje kulinarske avanture. Naravno, ne bi zaboravila ni mala životna uživanja, jer svaki trenutak treba iskoristiti do maksimuma.
Takmičar
Federiko Karbone ima 35 godina. Rođen je u italijanskom gradiću Polistena, u regiji Kalabrija.
Poljoprivredni je tehničar, a veliki deo svog života proveo je otkrivajući nove kulinarske kulture kroz putovanja. Pored Italije, deo svog života proveo je u Americi, Crnoj Gori i Austriji. Uvek se trudio da "krade" recepte gledajući i probajući. Otvorenog je uma i veoma ga zanimaju jezici. Tečno ih govori šest, a među njima je i srpski. Federiko voli da rizikuje i suočava se sa novim izazovima, zbog čega se se i prijavio za “MasterChef Srbija”. Oženjen je, kako kaže divnom ženom Srpkinjom koja mu je podarila prelepu devojčicu, staru skoro tri godine. U slobodno vreme voli da šeta sa porodicom i planinari sa psom Ugom. Provodi mnogo vremena sa prijateljima koje često voli i da ugosti. Svestrani Federiko je i muzičar, pa kada ima vremena, svira perkusije. Ako bi pobedio u takmičenju, otvorio bi svoj bistro, sa svega nekoliko stolova - mesto gde bi hrana bila kulinarsko putovanje i svojevrsna fuzija Italije i Srbije. Federiko smatra da bi izlazak na večeru danas trebalo da bude iskustvo, a ne samo uobičajen odlazak u restoran.
Takmičar
Nina Došen ima 33 godine, rođena je u Rumi, a živi u Novom Sadu.
Studira na Filozofskom fakultetu, odsek za medijske studije i radi kao manuelni tester aplikacija i veb sajtova. Majka je Davida i Nikole, a Igorova supruga. Ljubav prema kulinarstvu se rodila s početkom ljubavi prema suprugu, pa neretko i zajedno ukrste varjače. Nina smatra da su obe bake, majka, tetka i svekrva doprinele poboljšanju njenog kuvanja jer su odlične u tome. Za emisiju se prijavila na nagovor svojih sinova, čija je želja bila da vide mamu na TV. Nina za sebe da kaže da je istrajna, precizna i posvećena. U slobodno vreme voli da slaže puzle, čita knjige i igra društvene igre. Nagradu bi uložila u otvaranje svog branč kafea, a decu bi odvela u Diznilend.
Takmičar
Stefan Riznić ima 21 godinu, rođen je u Aranđelovcu, živi u Beogradu.
Student je treće godine informacionih tehnologija, a radi kao konobar u jednom noćnom klubu. Kao mali je voleo da jede i sprema slatko, zbog čega je želeo da postane poslastičar kada poraste. Prijavio se za emisiju, jer voli da se takmiči sa drugima. Takođe, želi da pokaže svima, pa i sebi da on to može. Ukratko, sebe opisuje kao tvrdoglavu, iskrenu i upornu osobu. U slobodno vreme voli da izlazi, ali i da igra igrice sa drugarima. Sa osvojenom nagradom otvorio bi svoj bistro ili manji noćni klub, a voleo bi i da otputuje negde sa svojom devojkom.
Eliminisan
Milica Aleksić ima 25 godina i rođena je u Beogradu.
Po zanimanju je politikolog. Ljubav prema kulinarstvu se javila spontano, ali ne i slučajno. Počelo je od slatkiša i kolača, mirisa vanile i toplog testa koji su ispunjavali kuhinju. Vremenom se ta strast proširila na dublje razumevanje namirnica, i ne samo njihovih ukusa i tehnika pripreme, već i nutritivne vrednosti, uticaja na telo i balansiranja sastojaka u kontekstu zdravlja i užitka. U par reči, sebe opisuje kao znatiželjnu, odgovornu i hrabru osobu. Milica se prijavila se za “MasterChef Srtbija” jer želi da testira svoje kulinarske veštine u pravom izazovu, pod pritiskom, pred sudijama i da oseti konkurenciju ostalih takmičara. Takođe, ovaj kulinarski šou vidi kao priliku da izađe iz zone komfora. Od hobija izdvaja kuvanje za porodicu i momka, putovanja… Kada bi osvojila nagradu, ona bi definitivno bila usmerena na otvaranje malog “pop up” restorana baziranog na svemu onome što ima veze sa cimetom i vanilom.
Takmičar
Ognjen Stanić ima 23 godine, rođen je u Novom Sadu gde i studira na Medicinskom fakultetu. Živi u Bukovcu.
Voli da jede i uživa u hrani, a za “MasterChef Srbija” se prijavio kako bi “video sebe na TV i dobio priliku da to možda iskoristi”. U tri reči sebe opisuje kao svestranog, srčanog i hedonistu. Aktivno se bavi boksom, ponekad salsom i voli da bude sa društvom uz dobru muziku i piće. Sa nagradom bi obnovio kuću na moru.
Takmičar
Anđela Talić ima 26 godina, rođena je i živi u Beogradu.
Završila je Pravni fakultet u rodnom gradu, po struci je diplomirani pravnik, a neposredno pre početka “MasterChef Srbija” položila je i pravosudni ispit, na šta je posebno ponosna. U kuhinju je ušla još kao devojčica, jer ju je od malih nogu zanimalo kako se koje jelo pravi. Ljubav prema kuvanju definitivno je potekla od mame i bake. Anđela kaže da je veliki emotivac, Rak u horoskopu koji je mnogo vezan za svoju porodicu i prijatelje. Uživa da eksperimentiše u kuhinji, da pravi raznorazna jela, a naročito dezerte i testa. Voli da se nadmeće, da upoznaje nove ljude i da uči - baš zato se i prijavila za “MasterChef Srbija”.
Takmičar
Aleksandar Marinković ima 26 godina i živi u Pančevu.
Po struci je inženjer zaštite životne sredine, a trenutno je na master studijama. Oduvek je voleo kulinarstvo, a u poslednje vreme sve više uživa u pravljenju unikatnih jela i deserata. Za emisiju se prijavio jer voli takmičenja i izazove. Želi da pokaže svoje kulinarske veštine i napreduje kroz iskustvo u “MasterChef Srbija”. Cilj mu je da dokaže sebi da može da uspe. U kratkim crtama sebe opisuje kao ambicioznog, takmičarski nastrojenog, kreativnog i upornog. Kuvanje mu je više od hobija – tačnije strast. Voli da istražuje nove recepte, pravim originalne deserte i razvija svoj kulinarski brend. U slobodno vreme uživa sa porodicom. Kada bi osvojio nagradu iskoristio bi je za dalje usavršavanje kulinarskih sposobnosti i investirao u sopstvenu kulinarsku emisiju.
Takmičar
Nemanja Bojović ima 32 godine, rođen je i živi u Kragujevcu.
Magistar je farmacije, a bavi se unosom podataka za kliničke studije. U njegovom slučaju, ljubav prema kuvanju potiče od želje za slobodom, a kako kaže: “kuvanje je sloboda”. Za “MasterChef Srbija” se prijavio zbog avanturističkog momenta i kako bi iskusio nešto neuobičajeno. Sebe smatra duhovitom osobom i avanturistom, a od hobija izdvaja: trening, čitanje i kuvanje. Nagradu bi potrošio na kupovinu kuće ili stana, kao i putovanja kroz koja bi imao priliku da proba raznoliku svetsku hranu.
Takmičar
Vesna Unić ima 68 godina, rođena je i živi u Nišu.
Ima završen peti stepen Medicinske škole za babice, a sada je u penziji. Ljubav prema kuvanju javila se sa rođenjem dece. Za emisiju se pre svega prijavila zbog novog iskustva i druženja sa ljudima, ali i da bi naučila više o kulinarstvu i ukoliko je moguće, osvojila novac. Priznaje da je peviše iskrena, radoznala i vesela, a slobodno vreme provodi u čitanju knjiga i šetnjama sa suprugom po niškoj tvrđavi. Ako bi osvojila nagradu otišla bi sa porodicom na neko egzotično putovanje, a deo dala fondaciji “Budi Human”.
Eliminisan
Radoslava Deh ima 35 godna. Rođena je u Zrenjaninu, a živi u Novim Banovcima.
Za “MasterChef Sbija” se prijavila kako bi ispunila svoje snove. Ljubav prema kuvanju se rodila u detinjstvu, a baka ju je svemu naučila. Radoslava ima sina od tri godine, a sa nevenačanim suprugom je u vezi 18 godina. Dugo su se borili za potomstvo, a na tu temu kaže: “Bog nas je nagradio i dao nam sina nakon osam godina borbe”. Radoslava smatra za sebe da je iskrena, emotivna i ponekad tvrdoglava. U slobodno vreme voli da igra šah i pravi torte.
Eliminisan
Milica Mika Rajić ima 41. godinu. Rođena je u Smederevu gde i živi poslednjih nekoliko godina.
Živela je i radila u Beogradu, a potom duži vremenski period i u Vankuveru u Kanadi. Po obrazovanju je specijalista elektrotehnike. Na različitim poslovima je sticala mnoga znanja i iskustava, a najviše kao CI koordinator i referent nabavke. Sebe smatra kreativnom, spontanom i iskrenom osobom, koja voli život, ljude, dobru hranu, muziku, putovanja. Njena radoznala priroda ju je i dovela do učešća u “MasterChef Srbija”. U slobodno vreme voli da piše, crta i kuva. Ljubav prema kuvanju i dobrim ukusima joj je prenela majka. NIje razmišljala o nagradi od pobede, jer je pre svega vođena željom za novim iskustvom i upoznavanjem ljudi koji uživaju u kuvanju koliko i ona.
Takmičar
Teodora Spasojević ima 35 godina i živi u Bačkoj Topoli.
Završila je Prirodno-matematički fakultet na Univerzitetu u Novom Sadu, master profesor biologije. Po zanimanju je stručni savetnik za bezbednost i zdravlje na radu, protivpožarnu zaštitu i zaštitu životne sredine. Za šou se prijavila kako bi pokazala talenat, otvorila nove mogućnosti za napredak i osvojila titulu “MasterChef Sbija”. Ljubav prema kulinarstvu preneta je na Teodoru porodičnom tradicijom, jer se porodica okuplja upravo oko trpeze. Sebe opisuje kao brižnu, upornu, temperamentnu i hrabru osobu kojoj je hobi treniranje. Kada bi osvojila glavnu nagradu, verovatno bi pokrenula posao koji bi imao veze sa ugostiteljstvom i kulinarstvom.
Eliminisan
Dejan Bogdanov ima 51 godinu, rođen je i odrastao u Beogradu.
Po obrazovanju je diplomirani ekonomista, osnivač i direktor prve kompanije specijalizovane za kongresni turizam. On je profesionalac sa 25 godina iskustva u “event” industriji, ali je njegova istinska strast kreiranje nezaboravnih ukusa i emocija. Srećno je oženjen i ponosni je otac jednog mladića koji danas uspešno gradi svoj put koracima međunarodne diplomatije u Madridu. Ljubav prema kuvanju rodila se sa prvim sendvičem koji je napravio sa sedam godina, da bi kasnije ta ljubav sazrevala uz recepte iz lične riznice – majčinog kuvara. Danas u kuhinji Dejan ne traga samo za savršenstvom ukusa, već kako kaže: “traga za osećajem koji se pamti”. Za “MasterChef Srbija” ga je prijavila supruga, jer veruje da njegova strast prema kuvanju ne sme da ostane samo njihova porodična tajna. Kaže da je vreme da svet vidi koliko ljubavi može da stane u jedno jelo - i da konačno i drugi probaju ono o čemu njihovi prijatelji pričaju godinama. “O meni kažu da sam vedar i dobronameran, uporan i uvek spreman da u drugima budim ono najbolje. Porodica je moj oslonac i sigurnost, prijatelji moja inspiracija, a kuvanje način da okupljam i povezujem drage ljude” – kaže Dejan. Ako osvoji nagradu, san mu je da kod kuće napravi profesionalnu kuhinju — ne samo da bi stvarao nove ukuse, već i da bi pomagao drugima. Naime, Dejan veruje da su najbolja jela ona koja hrane i dušu.
Takmičar
Novak Mišeljić ima 30 godina, rođen je u Trebinju, a živi u Bileći.
Ljubav prema kulinarstvu se razvila kada je otišao na fakultet i bio primoran da sam sebi priprema hranu. Za emisiju se prijavio zbog novog iskustva i izazova; da bi video kako se snalazi u različitim situacijama i kako bi naučio nešto više o kulinarstvu. Sebe opisuje kao pozitivnu, realnu osobu, borbenu i pasioniranu za stvari kojima se bavi. Slobodno vreme koristi za druženje sa prijateljima, pijuckanje dobrog espresa i isprobavanje dobre hrane. Povremeno voli da ode na pecanje i u prirodu, da bi razbistrio glavu i odmorio se od obaveza. Nagradu bi najverovatnije uložio u svoj novi projekat, počastio drugare i porodicu, devojku odveo na neko putovanje, jer je to obećanje koje mora da ispuni ako pobedi.