Radovima će biti obuhvaćeno oko 1.400 obeleženih parking mesta, koja se nalaze u žutoj parking zoni, u oblasti oivičenoj ulicama: Beogradska, Makenzijeva, Kursulina, Golsvordijeva i Bulevar kralja Aleksandra.

Informacije o dinamici radova vozačima će biti dostupne u štampanom materijalu, koji će biti istaknut na parkiranim vozilima i ulaznim vratima poslovnih i stambenih zgrada, kao i na sajtu www.parking-servis.co.rs i u kol-centru grada Beograda, na broju 11-0-11.

Tokom zamene senzora, na terenu će biti angažovane i dizalice Preduzeća, koje će premeštati parkirana vozila na najbliža slobodna parking mesta, što će uticati na usporeno odvijanje saobraćaja u ulicama u kojima se izvode radovi. Kako bi eventualni zastoji što kraće trajali, a radovi se što brže odvijali, Parking servis upućuje apel vozačima da, shodno obaveštenjima, svoje automobile parkiraju u ulicama koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem.

Svi vozači koji koriste aplikaciju Parking servis za mobilne telefone, imaće blagovremenu informaciju o tačnoj lokaciji na koju je premešteno njihovo vozilo, dok svi ostali sugrađani obaveštenja mogu dobiti u kol-centru, na broju 11-0-11.

Instalacija Sistema za praćenje slobodnih parking mesta na teritoriji opštine Vračar započeta je 2016. godine. Servis za vozače danas pokriva oko 5.400 parking mesta na teritorijama opština Vračar, Savski venac i Stari grad. Podaci o slobodnim parking kapacitetima dostupni su, u realnom vremenu, na mobilnoj aplikaciji „Parking servis”.  

JKP Parking servis koristi sezonu godišnjih odmora i smanjen broj vozila na beogradskim ulicama za redovno održavanje svoje infrastrukture i unapred zahvaljuje sugrađanima na saradnji i razumevanju.

Povezane vesti