Direktno iz Grčke: Požare je izazvao ljudski faktor, a sistem na granici su uspostavili; Šta se dešava sa aranžmanom ukoliko vaše letovanje prekine požar?
U jeku brojnih požara koji "besne" Grčkom, dodatne probleme stvara i pad sistema na graničnim prelazima u toj zemlji.
22.7.2024.|10:39
Izvor: Prva TV/A.B.
Podeli:
Pitamo se da li su (srpski) turisti na sigurnom? Ima li gužvi na granicama, iz Grčke nam se javlja turistički vodič Maja Novaković ovoga "Jutra".
"Dešava se pad sistema jednom-dvaput u sezoni, zbog velike frekvencije putnika. Ali brzo oni to reše, za sat vremena je bio otklonjen problem", govori Maja i dodaje:
"Nema požara po letovalištima. Zatvorili su granični prelaz, zato što se trava upalila, pored autoputa. Dim se nanosio na autoput. Zbog toga su rešili da zatvore prelaz, pa su iz bezbednosnih razloga ljude preusmeravali na granični prelaz Dojran".
Uglavnom je razlog požara ljudski faktor, opušak cigarete i tome slično, ali se to brzo lokalizuje i smiri.
Šta se dešava ukoliko se naši turisti nađu u oblasti gde bukti požar, kakva je procedura u takvim situacijama, pričala je Maja:
U Srbiji će sutra biti oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima i to ujutru i pre podne na severu i zapadu Srbije, a posle podne i uveče i u ostalim delovima zemlje, navodi RHMZ.
Na isključenju sa Brankovog mosta ka novom kružnom toku sa desne strane u pravcu ka Terazijama, već pet dana stvaraju se gužve zbog radova na postavljanju novog semafora.
Tamara Reski je 27-godišnjakinja koja je i manekenka i glumica i muzičarka i olimpijska sportiskinja! Tamara je takođe i osoba sa Daunovim sindromom. Kao da sve to nije dovoljno.
Tokom učešća u drugoj sezoni "MasterChefa Srbija“ naučila je brojne veštine i tehnike u kulinarstvu, koje će joj, kako je navela, život učiniti zanimljivijim.
Tamara Reski je 27-godišnjakinja koja je i manekenka i glumica i muzičarka i olimpijska sportiskinja! Tamara je takođe i osoba sa Daunovim sindromom. Kao da sve to nije dovoljno.
Dvoje mladih počeli su da prave tradicionalni japanski dezert, koji su nekad jeli čak i samuraji, a sve zbog jednog cilja: da zarade za svoju svadbu. Hobi je prerastao u posao, a sve je počelo od jednog štanda na Noćnom bazaru…