Ivan je govorio o novinama koje Srbijavoz uvodi, a jedna od njih je omogućena kupovina karata 24 časa dnevno.

- Najveći uspeh smo za sada postigli sa mobilnom aplikacijom. Dodatno ćemo stimulisati putnike od 1. septembra time što ćemo povećati popust na karte kupljene preko mobilne aplikacije, ali tu nije kraj. Do kraja godine ćemo u 66 stanica instalirati kartomate koji rade 24 sata i koji su jako jednostavni za upotrebu - rekao je Bulajić i istakao da su na ovakvu ideju došli jer ne postoji mogućnost dvadesetčetvoročasovne kupovine karata na svim stanicama u Srbiji.

Ovo nije kraj iznenađenjima za korisnike železničkog saobraćaja. 

Naime, do sada je mogućnost kupovine napitka i grickalica bilo moguće samo u Soko vozovima, međutim, uskoro će ova usluga biti dostupna i u 18 novih vozova koji će saobraćati po celoj Srbiji. Tokom putovanja svima će biti omogućena kupovina na vending mašini, a plaćanje će se vršiti karticom.

Tokom leta velika interesovanja vladaju za voz Beograd - Bar koji saobraća svake noći, a pored toga uveden je i jedan dnevni termin. Međutim, karte se rasprodaju u kratkom roku, a od sledeće godine moguće je očekivati dva noćna polaska za Bar.

- Voz svake noći vozimo iz Zemuna direktno za Bar u maksimalnom kapacitetu. Bez obzira što dajemo sve svoje kapacitete, potražnja je toliko velika da se karte, kada se otvori prodaja za naredni mesec, rasprodaju u roku dan ili dva. Vrlo je teško dve ili tri nedelje pred putovanje naći slobodno mesto. Iz godine u godinu raste broj putnika na toj liniji. Sada šaljemo nova vozna sredstva na remonte, da bi mogli eventualno sledeće godine da pokušamo da uvedemo dva noćna voza za Bar, jer je ovaj kapacitet u potpunosti popunjen - rekao je Bulajić, a spomenuo je i uvođenje biznis klase. Detaljnije o svemu u videu u nastavku teksta.

Povezane vesti