Jedna od tih promena odnosi se na cenu karata, koje poskupljuju za 25 odsto, ali postoji način kako možete da ih kupite po povoljnijim cenama.

- Od 1. septembra putnike očekuje prvo povećanje cene karata, jer dosta vremena je prošlo od poslednjeg povećanje cene karata. Cene karte u unutrašnjem saobraću biće povećene za 25%, ali Srbijavoz je mislio na naše putnike i pored ovog povećanja cene karata omogućio je da naši putnici po jeftinim cenama kupe karte. Svi putnici koji od 1. septembra budu kupovali karte putem mobilne aplikacije ostvariće popust od 10% na redovnu cenu karte - otkrio je Zoran Puzović iz Srbijavoza i dodao:

- Mobilna aplikacija, pored toga što možete jeftinije kupiti kartu, omogućava i niz drugih funkcionalnosti. Uskoro ćemo pustiti u rad aplikaciju sa mogućnošću da birate mesto u vozu kada budete kupili kartu, a od pre nekoliko dana puštena je i funkcionalnost mobilne aplikacije gde putnik kada kupi kartu dobija na svoj mobilni telefon push-up notifikaciju, nešto slično SMS poruci u kojoj dobija sve bitne informacije o vozu - dodao je Puzović.

Ono što je takođe novo jeste naknada koju ćete morati da platite ukoliko kartu kupite u vozu.

- Ono bih želeo da napomenem. od 1. septembra stupiće na snagu još jedna mera koju je Srbijavoz bio prinuđen da uvede. Svi putnici koji od 1. septembra bude ušli u voz bez kupljene karte, moraće pored redovne cene karte da plate i fiksnu naknadu od 500 dinara - rekao je Zoran, a kako je istakao, ovo su morali da uvedu iz nekoliko razloga.

Detaljnije o svemu saznajte u videu u nastavku teksta.

Povezane vesti

Zemljotres u Grčkoj
Info

Zemljotres u Grčkoj

Zemljotres jačine četiri stepena po Rihterovoj skali pogodio je jutros grčku prefekturu Korint na Peloponezu.

11.9.2024. 9:20