Pregledi će moći da se obave u periodu od 8 do 17 časova.

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika “Železnice Srbije” prim. dr Vlado Batnožić izjavio je za Tanjug da će svi građani biti u mogućnosti da obave pregled kod gastroenterologa, hematologa, da izmere krvni pritisak i urade laboratoriju - krvnu sliku, biohemiju, feritin, gvožđe, bilirubin, transamilaze, CRP, kao i tumor markere CEA, CA19-9 i AFP opciono. On je istakao da preglede i ovog puta mogu da urade svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja i to bez zakazivanja, u svim zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

“U subotu i nedelju u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice Srbije, kao i ostalim zdravstvenim ustanovama će biti organizovani i pregledi na CT - skeneru. Zakazani pacijenti će biti pozvani od strane lekara i prezakazani za subotu i nedelju kako bi bili završeni što pre”, naveo je Batnožić.

On je dodao da će u petak, od 8 časova, svi građani kojima će tokom vikenda biti urađeni pregledi sa kontrastom, uraditi neophodne laboratorijske analize (kreatinin i ureu) za tu vrstu pregleda u istoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj će biti obavljen i CT.

Povezane vesti