U poslednje vreme se pojavila informacija da će ova zima biti najhladnija, u poslednjih 10 godina. Da li je to baš tako i kakvo nas vreme zapravo očekuje, otkrio je u "Jutru", meteorolog Ivan Ristić:

- Pred nama, posle ovog malog osveženja, zahlađenja kiše sad što dolazi ovih dana, dolazi nam miholjsko leto, to je sledeće nedelje. Sledeća nedelja će biti najtoplija nedelja u oktobru, a i u narednom periodu, skoro do proleća, nećemo imati toliko toplu nedelju. Miholjdan će biti najtopliji dan sledeće nedelje, to je 12. oktobar, subota, očekujemo temperature između 25 i 30 stepeni. Dakle ponovo one letnje temperature i moramo ponovo da nosimo kratke rukave - navodi Ristić i dodaje:

- Tokom sledeće nedelje, u sredu će verovatno biti neka prolazna kiša, a onda posle toga, u drugoj polovini oktobra, polako temperature kreću da padaju i polako se približavamo tim jesenjim i polako moramo tu garderobu zamenimo sa letnje na jesenje i sve više ćemo biti u jaknama. A prvi mrazevi i sneg se očekuju krajem novembra, s tim što nekad može da iznenadi i početkom novembra. Temperature će tad pasti na 2-3 stepena maksimalne. Sneg će padati južnije od Beograda, krajem novembra, ali može da se desi i neka pahulja u Beogradu.

Što se decembra tiče, meteorolog navodi da ćemo imati 2-3 kratka otopljenja, ali i sneg, koji se očekuje i tokom Nove godine. 

Šta je još meteorolog otkrio, pogledajte u snimku:

Povezane vesti

Svetosavski bal u Beču za samohranu majku tri ćerke
Info

Svetosavski bal u Beču za samohranu majku tri ćerke

Svetosavski bal u Beču prvi put je zvanično predstavljen u Beogradu, a među mnogobrojnim zvanicama iz različitih sfera društva, bili su Nj.K.V. Princ Naslednik Filip, Princeza Danica Karađorđević, pevač Marko Luis, glumica Jelena Gavrilović...

2.10.2024. 9:53