Najteže je u Jablanici, gde su nestale čitave porodice.

Tri dana žalosti u Jablanici

Načelnik Opštine Jablanica Damir Šabanović doneo je odluku o proglašenju Dana žalosti.

"Dani 6, 7. i 8. 10. 2024. godine proglašavaju se Danima žalosti na području opštine Jablanica povodom tragične smrti naših sugrađana u prirodnoj nesreći koja je zahvatila opštinu Jablanica", piše u odluci načelnika Šabanovića, prenosi Klix.ba.

Foto: Profimedia/Elman Omic / Anadolu/ABACAPRESS.COM
Foto: Profimedia/Elman Omic / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Poplave u Hrvatskoj: Teška situacija u Karlovcu, Brodaricama i Borlinu

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić izjavio je danas da je poplavna voda ušla u 25 porodičnih kuća i da su mnoga dvorišta i poslovne zgrade pretrpele štetu, a da je najteža situacija u Brodarcima i Borlinu, kao i na levoj obali Kupe.

Iako je šteta značajna, Mandić je rekao da se ne očekuje proglašenje elementarne nepogode, prenosi portal Index.hr.

"Štetu ćemo proceniti sutra, ali već sada znamo da nije toliko velika kao prethodnih godina", izjavio je Mandić. On je naglasio da je vodostaj opao, da su građanima podeljeni isušivači i da će sutra biti saniran teren.

"Verujem da ćemo već u ponedeljak imati normalne uslove za život", istakao je Mandić.

Spasilački timovi iz Srbije dočekani u Bratuncu

Vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Boris Trninić dočekao je jutros na Graničnom prelazu Bratunac spasilačke timove MUP-a Srbije, koji su upućeni u BiH po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle poplava koje su pogodile tu zemlju.

Trninić je pripadnicima spasilačkih timova MUP-a Srbije zahvalio u ime zvaničnika Republike Srpske, ali i zvaničnika na nivou BiH, prenosi RTRS.

Spasila ih je beba: "Gledaš i ne veruješ"

Katastrofalne poplave pogodile su delove Bosne i Hercegovine u kojima je stradalo najmanje 18 osoba, a nastala je i ogromna šteta.

Elvedin Mušanović iz Kiseljaka objavio je na Fejsbuku da je njegova porodica izbegla tragediju zahvaljujući najmlađoj kćeri, koja se probudila jer je bila gladna.

HGSS sa psima u Jablanici i Konjicu

"Ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) sa psima tragačima učestvuje u potrazi za nestalima na području Jablanice i Konjica", potvrdio je portparol Kriznog štaba Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Darko Juka, piše Index.hr.

Povezane vesti

Tri dana žalosti
Info

Tri dana žalosti

Posle katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini, nastavlja se potraga za onima koji se vode kao nestali.

6.10.2024. 11:32