Srbija beleži važne rezulate u oblasti turizma, koji bi bili bolji da nema sive ekonomije. Po sredi toga je i problem sa platformom za rezervaciju smeštaja "Booking".

- Ja sam nedavno govorio o "Booking"-u i rekao da svi moraju poslovati u našoj zemlji po osnovu zakona. Mi smo pokušali nekoliko puta da razgovaramo sa predstavnicima "Booking"-a, dolazili su kod nas, razgovarali smo sa njima, pokušali smo da ih uvedemo u zakonske okvire. Kada kažem uvedemo, to znači da oni ne posluju u skladu sa zakonom naše države, jer oglašavaju nelegalne korisnike, koji ostvaruju prihod u više miliona dinara, zapravo više miliona evra u našoj zemlji i to je zapravo ono što jeste tema - kaže ministar, dodajući:

- Nije to problem samo u Srbiji. "Booking" je tužila i Španija i Rusija i druge zemlje - rekao je ministar, ističući da je Evropski parlament sklopio dogovor sa pomenutom kompanijom, tako da će oni poštovati zakone zemalja Evropske unije.

- Cilj jeste da budemo deo dogovora koji je Evropski parlament uradio sa "Booking"-om, a to je da i mi uđemo u taj dogovor koji su oni imali sa Evropskom unijom, a to je da oni poštuju zakone naše zemlje. 

Šta je još ministar otkrio, pogledajte u snimku:

Povezane vesti