Zainteresovani građani mogu da se prijave do 31. jula, a potpukovnik Bojan Kovačević iz 72. brigade za specijalne operacije u razgovoru za "Jutro", otkrio je ko sve može da se prijavi na ovaj konkurs.

- Prvo želim da kažem da svi oni koji imaju visok nivo patriotske svesti, koji vole svoju zemlju, Srbiju, koji žele da budu pripadnici Vojske Srbije jer žele da rade u najelitnijoj jedinici, da se prijave na ovaj konkurs. Uslovi konkursa su objavljeni na sajtu Ministarstva odbrane i na sajtu Vojske Srbije, magazinu odbrane i na drugim elektronskim portalima. Ono što ovako možemo da kažemo za naše potencijalne kandidate, neki opšti uslovi koji oni treba da ispunjavaju su da su državljani Republike Srbije, da su punoletni, da nisu stariji od 30 godina, da imaju završenu srednju stručnu spremu, da su bezbednosno provereni, da se protiv njih ne vodi neki krivični postupak koji se goni po službenoj dužnosti, da nisu osuđivani na zatvorske kazne i da su voljni i motivisani da budu pripadnici najelitnijeg stroja - istakao je Kovačević.

Potpukovnik se osvrnuo i na selekciju koja se sastoji iz četiri faze, a šta to znači, kao i kako sama selekcija izgleda, saznajte u videu u nastavku teksta.

Povezane vesti