JAPANSKI ČIZKEJK: Savršenstvo koje se topi u ustima
Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ovaj japanski čizkejk će vas načisto oduševiti.
9.11.2024. 7:45
Otkrivamo vam recepturu jela takmičarke "MasterChef Srbija" Tatjane Đorđević.
19.9.2024.|22:22
Izvor: prva.rs
Za ovo jelo potrebno je 45 minuta.
Sastojci:
Pirinač okruglo zrno
Radič salata
Sveža kobasica
Dimljeni sir scamorza
Crveno vino
Luk salota
Maslinovo ulje
Puter
Parmezan
Kocka od povrća za supu
So
Biber
Način pripreme:
U šerpi prokuvati vodu (0,75l) sa jednom kockom od povrća, malo posoliti i ostaviti sa strane. U tiganj iseckati što sitnije komadiće kobasice i propržiti. Kada kobasica porumeni odvojiti je sa strane, a u isti tiganj dodati sitno iseckan salota luk, potom iseckati na tračice radič salatu (voditi računa da se beli deo - koren odstrani, jer je previše gorak), sve zajedno prodinstati. Tome dodati pirinač i 2-3 minuta zajedno mešati. Dodati 150ml crvenog vina i mešati dok alkohol ne ispari. Kada ispari alkohol (3,4 min.) dodavati malo po malo bujon od povrća. Na pola kuvanja, ubaciti propržene komadiće kobasice. Pirinač bi trebalo da bude "al dente", ne previše skuvan. Pet minuta pred kraj dodaje se kockica putera.
Kada se ugasi šporet, narendati scamorza sir i parmezan, potom sve zajedno promešati i servirati.
Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ovaj japanski čizkejk će vas načisto oduševiti.
9.11.2024. 7:45
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ovaj japanski čizkejk će vas načisto oduševiti.
9.11.2024. 7:45
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Nema sumnje da su deca možda i "surovije" sudije od odraslih, ali je ovo jelo zadobilo čak i njihove simpatije.
7.11.2024. 22:33
Najstariji takmičar druge sezone "MasterChefa Srbija" Ljubomir Grgić je pravio dinstanu piletinu sa prilogom od povrća i kiselim kupusom! To je svima izgledalo kao švedski sto, a recept vam donosimo u nastavku:
1.11.2024. 23:31
U 14. epizodi druge sezone "MasterChefa Srbija" Željana, Laura i Boško su u eliminacionom izazovu pripremali vegetarijanski burger i kao pripadnici crvenog tima odlično su se snašli u kuvanju!
1.11.2024. 23:11