Losos će da ima začine provence (ruzmarin, bosiljak, estragon, oregan, majčina dušica) i majonez sa limunom. Salata je pola paradajz, pola krastavac, cela šargarepa. Za sos (dressing) od majoneza, biće začinjen belim lukom, mirođijom, vlašcom, peršunom. 

Pirinač je beli sa puterom i belim lukom.

Sastojci:

- Beli pirinač 100g

- Puter - 50-75g 

- Beli luk (5 čenova) 

- Losos 100g

- Začine de Provence (ruzmarin, bosiljak, estragon, oregan, majčina dušica)

Salata:

- Pola paradajza

- Pola krastavca

- Cela šargarepa

Citrus majonez:

Majoneza 150g 

Sok od limuna i limete 15+g 

Priprema:

Za pripremanje jela, pirinač se sprema svež, beli luk se secka sitno, pa se prži u šerpi sa puterom. 

Pre nego što beli luk porumeni, dodaje se pirinač, pa se prži još 5 minuta. Dodaje se voda i ostavlja se da prokuva. Nakon toga ostaviti sa strane 10 minuta i ako treba dodati još soli ili puter po želji.

Losos posoliti i začiniti. Tiganj treba da bude vreo, dodaje se maslinovo ulje, a losos se prvo prži sa začinjene strane, pa onda sa druge strane. Za to vam je potrebno oko 10 minuta.

Majonez sos za losos je majonez u kome dodajemo sok od limuna i limete.

Za salatu se krastavac seče na pola i vadi se seme, a zatim se secka na male komadiće. Paradajz se seče na četvrtine i vadi se srednji deo, a nakon toga se secka na male komadiće. Šargarepu očistite, pa isecite na tračice.

Sos/dressing za salatu je majonez sa mirođijom, vlašcem, peršunom i belim lukom. Začine sameljite u mlinu, pa pomešajte sa majonezom, dodajte so i celu ovu mešavinu preko salate.

Servirati po želji.

 

Povezane vesti