Svinjski file očistiti, raseći, istanjiti, pa začiniti solju i biberom.
Ljutu papriku oprati, iseći donji i gornji deo, očistiti od semena i napuniti narom, iseckanim kockicama manga i kruške.
Napunjenu papriku staviti na sredinu filea i urolovati, nakon toga staviti u rernu da se peče.
Na otopljenom puteru sotirati sitno seckan crni i beli luk, kada se uprži dodati bejbi spanać i začiniti. Kada se malo prohladi izblendati.
Karfiol i brokoli blanširati i zatim sotirati na puteru uz dodatak soli i bibera.
Patlidžan iseći na "sjals" i grilovati na puteru uz dodatak začina.
Pečen file iseći na 3 jednaka komada.
Na tanjir složiti patlidžan, a preko njega staviti komad filea. Sa strane kašikom razvući spanać u obliku "krive suze". Na patlidžan pored komada filea složiti i cvetiće brokolija i karfiola.
Na samom kraju preko filea dodati kockice manga i nar. Složiti nar po tanjiru.
U videu u nastavku teksta možete pogledati kako izgleda Aleksina dekoracija, ali i kako je sudija Branko reagovao kada je probao ovo jelo.
Odlukom sudija Branka Kisića, Filipa Ćirića i Nenada Atanaskovića, pobednik 2. sezone najpopularnijeg kulinarskog takmičenja "MasterChef" je Anja Đukić, a mi vam sada predstavljamo njen pobednički recept.
Tokom učešća u drugoj sezoni "MasterChefa Srbija“ naučila je brojne veštine i tehnike u kulinarstvu, koje će joj, kako je navela, život učiniti zanimljivijim.
U Srbiji će sutra biti oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima i to ujutru i pre podne na severu i zapadu Srbije, a posle podne i uveče i u ostalim delovima zemlje, navodi RHMZ.
Vaš domaćin Gvozden Nikolić će vas ove subote upoznati sa čovekom koji je igrom na sreću, tačnije kupovinom greb kartice, dobio automobil i to Mercedes! Vozio ga je samo 114 kilometara, a već skoro 20 godina mu stoji pod nadstrešnicom... Zašto?
Kako sam kaže, kada bi morao da odabere jednu namirnicu za ručak koji bi svi voleli, njegov izbor bi uvek bila piletina. Uz domaću supu koja greje dušu, aromatično povrće sa piletinom iz rerne i specijalnu začinsku so koja obogaćuje svaki zalogaj,