Sastojci:

Svinjski file 

Puter 

So 

Biber 

Ljuta paprika

Nar 

Mango 

Kruška 

Crni luk

Beli luk

Bejbi spanać

Karfiol

Brokoli 

Patlidžan 

Priprema: 

Svinjski file očistiti, raseći, istanjiti, pa začiniti solju i biberom.

Ljutu papriku oprati, iseći donji i gornji deo, očistiti od semena i napuniti narom, iseckanim kockicama manga i kruške. 

Napunjenu papriku staviti na sredinu filea i urolovati, nakon toga staviti u rernu da se peče.

Na otopljenom puteru sotirati sitno seckan crni i beli luk, kada se uprži dodati bejbi spanać i začiniti. Kada se malo prohladi izblendati. 

Karfiol i brokoli blanširati i zatim sotirati na puteru uz dodatak soli i bibera. 

Patlidžan iseći na "sjals" i grilovati na puteru uz dodatak začina. 

Pečen file iseći na 3 jednaka komada. 

Na tanjir složiti patlidžan, a preko njega staviti komad filea. Sa strane kašikom razvući spanać u obliku "krive suze".  Na patlidžan pored komada filea složiti i cvetiće brokolija i karfiola. 

Na samom kraju preko filea dodati kockice manga i nar. Složiti nar po tanjiru.

U videu u nastavku teksta možete pogledati kako izgleda Aleksina dekoracija, ali i kako je sudija Branko reagovao kada je probao ovo jelo.

Povezane vesti