Sastojci:

- svinjski file 

- biljno ulje

- so

- biber

- mango

- puter

- so

- biber

- šećer

- voda 

- limunov sok

- limunova kora

- karfiol

- luk

- biber

- so

- puter

- voda gde se kuvao karfiol

- maslinovo ulje

- beli luk

- so

- biber

Postupak pripreme:

Mango krema:
Oljuštiti i iseckati 1 mango na kockice, zatim u šerpu za sos dodati puter i mango na kockice i dinstati 10-15 minuta. Kada mango omekša dodati malo vode i šećera i kuvati na umerenoj vatri još 15 minuta. Kada je mango potpuno skuvan, začiniti sa biberom i solju, dodati malo limunovog soka i izblendati štapnim mikserom.

Pire od karfiola:

U veći lonac staviti vodu, posoliti i staviti vodu da kuva. U međuvremenu iseckati karfiol i ubaciti da se kuva 30 minuta. U poseban tiganj iseckati šalot luk i dinstati na puteru oko 10 minuta na umerenoj vatri.
Skuvan karfiol dodati u blender, dodati šalot luk, puter po potrebi, biber i sve to 2-3 minuta blendati. Nakon toga postepeno dodavati vodu u kojoj se kuvao karfiol. Pire provući jednom kroz metalnu cetku radi kremastije strukture.

Grilovani patlidžan:

Patlidžan kratko marinirati u maslinovom ulju, belom luku, biberu i soli po ukusu. Na umerenoj vatri grilovati obostrano.

Svinjski file:

File iseći na jednake parčadi, pripremiti marinadu od maslinovog ulja, soli i bibera, a zatim marinirati oko 15 -20 minuta. Nakon toga na malo ulja ispržiti obostrano dok ne dobije zlatno-braon boju.

Servirati po želji.

 

Povezane vesti