Francuski specijalitet PEVAC U VINU na Ljubomirov i Aleksin način
Najstariji i najmlađi takmičar ove sezone, Ljubomir i Aleksa kuvali su u paru, a COQ AU VIN u njihovoj izvedbi, oduševio je sudije! Ovo je recept!
26.9.2024. 22:19
Mila i Marko su spremali poznati srspki specijalitet i po svoj prilici – odlično su se pokazali. Toliko, da je sudija Filip njihove sarmice uporedio sa onim koje sprema njegova majka.
26.9.2024.|22:19
Izvor: Prva TV/M.K.
Pirinač
50 grama integralnog pirinča
Operite pirinač pod hladnom vodom. U šerpici na jakoj vatri kuvati dok voda počne da pari. Smanjiti temperature i kuvati na tihoj vatri 25-30 minuta. Izvadite pirinač i stavite sa strane.
Meso
250 grama mlevenog svinjskog mesa
250 grama mlevenog junećeg mesa
Kašika svinjske masti
Pola glavice crnog luka
150ml belog vina
Kašika mirođije
Kašika peršuna
Mala kašika mlevene paprike
So
Ugrejete tiganj. Dodajte mast i meso. Pržite na jakoj vatri 4 minuta da ispari tečnost. Smanjite vatru pa dodajte seckani crni luk i belo vino. Posle 5 minuta dodajte začine i još par minuta prodinstajte.
Povrće
Pola glavice crnog luka
Jedna šargarepa
Ista količina celera
Puter
Juneći bujon
Kašika mirođije
Malo peršuna
So
Na srednjoj jačini vatre stavite puter i povrće u tiganj. Pržiti dok crni luk ne omekša. Dodati mirođiju i peršun na tihu vatru još 2 minuta. Sipati bujon i dinstati minut-dva.
Spojiti meso, pirinač i povrće i ako je potrebno dodati začine.
Može da se puni list vinove loze
U mali tiganj se sipa bujon sa kockom putera da se pokrije pola sarmice. Sarmice se naređaju u tiganju da su knap, baš zbijene, da bi oblik ostao.
Peče se 40-45 minuta.
Sos za tanjire se kuva 200-300 ml junećeg bujona sipati u tiganj sa puterom 20-30 minuta. Poželjno je da se često proba dok se kuva da ne bi bili prejaki i preslani ukusi.
Jogurt
150 ml jogurt
Kašika mirođije
Najstariji i najmlađi takmičar ove sezone, Ljubomir i Aleksa kuvali su u paru, a COQ AU VIN u njihovoj izvedbi, oduševio je sudije! Ovo je recept!
26.9.2024. 22:19
Isprobajte jelo kojim je Andrija Rajčević obezbedio svoje mesto u top 18 "MasterChef Srbija"!
21.9.2024. 0:11
Milica Božin, takmičarka "MasterChefa", za sudije Branka, Filipa i Nenada napravila je jelo kojem je dala jednostavan, ali neodoljiv naziv - "hleb sa belim lukom". U nastavku teksta pogledajte njen recept.
20.9.2024. 23:26
Najstariji i najmlađi takmičar ove sezone, Ljubomir i Aleksa kuvali su u paru, a COQ AU VIN u njihovoj izvedbi, oduševio je sudije! Ovo je recept!
26.9.2024. 22:19
Isprobajte jelo kojim je Andrija Rajčević obezbedio svoje mesto u top 18 "MasterChef Srbija"!
21.9.2024. 0:11
Milica Božin, takmičarka "MasterChefa", za sudije Branka, Filipa i Nenada napravila je jelo kojem je dala jednostavan, ali neodoljiv naziv - "hleb sa belim lukom". U nastavku teksta pogledajte njen recept.
20.9.2024. 23:26
Ninoslavu Nikolinu, takmičaru "MasterChefa", ovo jelo obezbedilo je prolazak u top 18.
20.9.2024. 23:20
Takmičar "MasterChef Srbija", Aleksa Janković, oduševio je sudije jelom kojem je dao naziv "tropsko prase", a mi vam predstavljamo njegov recept.
20.9.2024. 22:27
Isprobajte ovaj zanimljivi spoj ukusa po recepturi takmičara "MasterChefa" Marka Isakovića.
19.9.2024. 23:38