Sarmice u listu vinove loze – KAO MAMINE!
Mila i Marko su spremali poznati srspki specijalitet i po svoj prilici – odlično su se pokazali. Toliko, da je sudija Filip njihove sarmice uporedio sa onim koje sprema njegova majka.
26.9.2024. 22:19
Najstariji i najmlađi takmičar ove sezone, Ljubomir i Aleksa kuvali su u paru, a COQ AU VIN u njihovoj izvedbi, oduševio je sudije! Ovo je recept!
26.9.2024.|22:19
Izvor: Prva TV/M.K.
Sastojci:
70g slanine, isečene na kockice
2 bataka i 2 karabataka od petla, sa kostima i kožom (ako su manji petlovi, ostaviti i file)
So i sveže mleveni crni biber, po ukusu
230g braon šampinjona, sečenih na krupnije kocke
100g šalota, isečenih na sitno
3 čena belog luka, sitno seckano
20g brašna
35g paradajz pirea
250ml suvog crvenog vina
375ml pilećeg fonda
4 grančice svežeg majčine dušice
150g šargarepe, prepolovljene po dužini i isečene na kocke 1cmX1cm
8g seckanog svežeg peršunovog lista
30g ukiseljenog luka
Priprema:
Zagrejati gusanu šerpu na srednje jakoj vatri. Propržiti slaninu. Izvaditi slaninu iz šerpe i ostaviti masnoću. Začiniti petla so i biber, propržiti ga na masnoći od slanine sa obe strane. Izvaditi meso i ostaviti malo masnoće u šerpi. Dodati pečurke i šalot i izdinstati, povremeno mešajući; začiniti solju i biberom. Dodati beli luk i pržiti oko minut. Dodati brašno i paradajz pastu..
Sipati vino. Redukovati. Naliti pilećim temeljcem. Dodati majčinu dušicu i šargarepu. Ubaciti isprženo meso. Kada prokuva, smanjiti jačinu vatre, poklopiti. Kuvati dok meso ne bude mekano. Dodati slaninu i peršun; začiniti solju i biberom, po ukusu. Ukiseljeni luk iseči na pola i kratko propržiti na tiganj.
Mila i Marko su spremali poznati srspki specijalitet i po svoj prilici – odlično su se pokazali. Toliko, da je sudija Filip njihove sarmice uporedio sa onim koje sprema njegova majka.
26.9.2024. 22:19
Isprobajte jelo kojim je Andrija Rajčević obezbedio svoje mesto u top 18 "MasterChef Srbija"!
21.9.2024. 0:11
Milica Božin, takmičarka "MasterChefa", za sudije Branka, Filipa i Nenada napravila je jelo kojem je dala jednostavan, ali neodoljiv naziv - "hleb sa belim lukom". U nastavku teksta pogledajte njen recept.
20.9.2024. 23:26
Mila i Marko su spremali poznati srspki specijalitet i po svoj prilici – odlično su se pokazali. Toliko, da je sudija Filip njihove sarmice uporedio sa onim koje sprema njegova majka.
26.9.2024. 22:19
Isprobajte jelo kojim je Andrija Rajčević obezbedio svoje mesto u top 18 "MasterChef Srbija"!
21.9.2024. 0:11
Milica Božin, takmičarka "MasterChefa", za sudije Branka, Filipa i Nenada napravila je jelo kojem je dala jednostavan, ali neodoljiv naziv - "hleb sa belim lukom". U nastavku teksta pogledajte njen recept.
20.9.2024. 23:26
Ninoslavu Nikolinu, takmičaru "MasterChefa", ovo jelo obezbedilo je prolazak u top 18.
20.9.2024. 23:20
Takmičar "MasterChef Srbija", Aleksa Janković, oduševio je sudije jelom kojem je dao naziv "tropsko prase", a mi vam predstavljamo njegov recept.
20.9.2024. 22:27
Isprobajte ovaj zanimljivi spoj ukusa po recepturi takmičara "MasterChefa" Marka Isakovića.
19.9.2024. 23:38