Sastojci:

Pica sos - ajvar, paradajz pelat.

Dzem od šljiva - šljive, smedji šećer, rakija.

Paprika

Slanina

Sir

Pica sos:

Pomešati ajvar i paradajz pelat upržiti i dodavati ulje dok ne dobijete željenu gustinu.

Dzem od šljiva:

Šljive iseckati na sitne kockice dodati kašiku smedjeg šećera malo ulja i čašicu rakije od šljiva.

Ukuvati dok ne dobijete željenu gustinu i izblendati.

Pečena paprika:

Ispeći papriku, oljuštiti i iseći na trakice, začiniti solju, biberom i limunovim soko.

Filovanje pice:

Razvući testo - premazati sosem, narendati sirom i ravnomerno rasporediti trakice paprike i tanko isečene slanine. Dzem od sljive koristiti kao dresing za picu.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41