
Jagnjetina sa salsom i prilogom od tapioke i edamamea
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
Drugi eliminacioni zadatak podrazumevao je pripremu legendarnih sitnih kolača – vanilica. Svako je pokušao da doda lični pečat u ovu tradicionalnu poslasticu, a Bojanova izvedba bila je jedna od najboljih.
Foto: Prva TV
27.9.2024.|22:52
Izvor: Prva TV/M.K.
Sastojci za testo:
150g ostrog brašna
150g glatkog brasna
150g maslaca
50g prah secera
1 žumance
kora od pola limuna
Kašika mleka
10g vanilin šećera
Fil:
100g putera od lešnika
Mrvljeni keks
100g džema od višanja
100g crne čokolade
20g putera
Posip
50 g kakaa
Kašičica instant kafe
Postupak:
Istopiti maslac na blagoj vatri. Zatim polako dodati brašno (malo po malo). Dodati sve ostale sastojke za testo, pa rukom oblikovati smesu. Kada se smesa sjedini, prebaciti na nauljenu radnu površinu, posuti brašnom i mesiti rukama dok se testo lepo ne razvije. Ne mesiti testo predugo, treba da ostane rastresite, peskovite strukture.
Staviti testo između dva papira za pečenje i oklagijom razvući na debljinu od 3-4mm. Zatim modlom izvući krugove.
Ukoliko je testo toplo, staviti na kratko u frižider.
Nakon nekoliko minuta izvući testo i prebaciti vanilice na papir za pečenje. Staviti u rernu na 20ak minuta na 175 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni.
Otopiti cokoladu i maslac na tihoj vatri.
Kada su vanilice pečene i ohlađene na sobnu temperaturu nafilovati jednu stranu puterom od lešnika, a drugu džemom od višanja, pa spojiti dva kruga da se formira vanilica. Kada se zalepe i osuše umočiti ih u otopljenu čokoladu. Posuti ih smesom kakaa i kafe. Poslužiti uz šolju čokoladnog mleka.
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24
Svaki zalogaj se topi u ustima.
8.5.2025. 22:23
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24
Svaki zalogaj se topi u ustima.
8.5.2025. 22:23
Svaki zalogaj ovog jela je priča za sebe.
8.5.2025. 22:22
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03