Sastojci:
- maslinovo ulje
- crni luk
- so
- biber
- pileci bujon
- otkosteni batak i karabatak
- suseni vrganj
- braon šampinjoni
- parmezan
- peršun
- šargarepa
- slatka paprika horgoška
- beli luk
- majčina dušica
- sušeni vrganj
Postupak:
Na maslinovom ulju dinstati crni luk, isprati pirinač sedam puta, zatim ga dodati sa lukom u dinstanju i doliti belo vino. Začiniti sa soli i biberom, majčinom dušicom.
Nakon pola puta dinstanja dodavati pileći bujon i belo vino, čekati da alkohol ispari. Dodati sitno iseckan sušeni vrganj i paziti da ne odsečete deo prsta pri seckanju.
Otkostiti batak i karabatak, otkloniti kožicu i kosti koje stavljamo u vodu za bujon, sa korom celera, šargarepom, svežim peršunom, belim lukom koji smo zgnječili, crnim lukom koji smo "zapecnuli" na otvorenom plamenu. Pirinač nalivati bujonom.
U tiganju propržiti meso iseckano na kockice koje smo začinili slatkom paprikom, biberom, solju, majčinom dušicom.
Zatim sjediniti pirinač i meso, staviti u rernu i krckati sve zajedno, dolivati bujon do željene teksture i ukusa jela.