Sastojci:
  • maslinovo ulje
  • crni luk
  • so
  • biber
  • pileci bujon
  • otkosteni batak i karabatak
  • suseni vrganj
  • braon šampinjoni
  • parmezan
  • peršun
  • šargarepa
  • slatka paprika horgoška
  • beli luk
  • majčina dušica
  • sušeni vrganj
Postupak:

Na maslinovom ulju dinstati crni luk, isprati pirinač sedam puta, zatim ga dodati sa lukom u dinstanju i doliti belo vino. Začiniti sa soli i biberom, majčinom dušicom.

Nakon pola puta dinstanja dodavati pileći bujon i belo vino, čekati da alkohol ispari. Dodati sitno iseckan sušeni vrganj i paziti da ne odsečete deo prsta pri seckanju.

Otkostiti batak i karabatak, otkloniti kožicu i kosti koje stavljamo u vodu za bujon, sa korom celera, šargarepom, svežim peršunom, belim lukom koji smo zgnječili, crnim lukom koji smo "zapecnuli" na otvorenom plamenu. Pirinač nalivati bujonom.

U tiganju propržiti meso iseckano na kockice koje smo začinili slatkom paprikom, biberom, solju, majčinom dušicom.

Zatim sjediniti pirinač i meso, staviti u rernu i krckati sve zajedno, dolivati bujon do željene teksture i ukusa jela.

Povezane vesti