Sastojci:
  • File pastrmke 1 kom
  • 1 kockica putera
  • 1 kašicica soka od limuna
  • Prstohvat peršuna
  • Prostohvat soli
  • Šargarepa 50 gr
  • Koren celera 50 gr
  • Crni luk 50 gr
  • Tikvice 50 gr
  • Paradajz 50 gr
  • Paradajz pelat 50 ml
Postupak:

Na tihoj vatri prodinstati crni luk, zatim dodati celer, šargarepu, tikvice i paradajz (sve seckano na kockice). Naliti paradajz pelatom i krčkati do željene gustine. Začiniti solju, biberom.

File pastrmke premazati puterom i posoliti. Peći u rerni 10 do 12 minuta. Pre serviranja posuti peršunom i limunovim sokom.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41