Takmičarka je pravila parmiđanu sa plavim patlidžanom, paradajzom, mocarelom i bosiljkom. Recept vam donosimo u nastavku:

Sastojci:
  • Plavi patlidžan
  • Paradajz
  • Mocarela
  • Parmezan
  • Crni luk
  • Beli luk
  • Bosiljak
  • So
  • Biber
  • Maslinovo ulje
Priprema:

Iseći kolutove patlidžana posoliti i ostaviti da odstoje. Pržiti ih na malo maslinovog ulja sa obe strane. Svež paradajz usitniti na što sitnije kockice. Paradajz, beli i crni luk dinstati dok se sve ne sjedini. Ubaciti po koji list bosiljka i dinstati još par minuta. Začiniti biberom i solju po želji. 

Ređati ovim redosledom - patlidžan, pelat od paradajza, mocarela i tako sve dok ne istrošite sve sastojke. Posuti parmezanom i prezlama. Zapeći u rerni 20-ak minuta na 180c.

Povezane vesti