Takmičarka je pravila parmiđanu sa plavim patlidžanom, paradajzom, mocarelom i bosiljkom. Recept vam donosimo u nastavku:

Sastojci:
  • Plavi patlidžan
  • Paradajz
  • Mocarela
  • Parmezan
  • Crni luk
  • Beli luk
  • Bosiljak
  • So
  • Biber
  • Maslinovo ulje
Priprema:

Iseći kolutove patlidžana posoliti i ostaviti da odstoje. Pržiti ih na malo maslinovog ulja sa obe strane. Svež paradajz usitniti na što sitnije kockice. Paradajz, beli i crni luk dinstati dok se sve ne sjedini. Ubaciti po koji list bosiljka i dinstati još par minuta. Začiniti biberom i solju po želji. 

Ređati ovim redosledom - patlidžan, pelat od paradajza, mocarela i tako sve dok ne istrošite sve sastojke. Posuti parmezanom i prezlama. Zapeći u rerni 20-ak minuta na 180c.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41