Pravila je tiramisu, ali nešto izmenjenu varijantu - na samom vrhu je dodala breskve! Recept vam donosimo u nastavku:
Sastojci:
- Slatka pavlaka
- Žumance
- Maskarpone
- Kafa
- Piškote
- Breskve
- Nana
- Smeđi šećer
- Šećer u prahu
- Kakao
Postupak:
Umutiti slatku pavlaku, zatim dodati žumance i maskarpone sir, pa sve zajedno promešati. Dodati šećera u prahu po ukusu. Piškote umakati u kafu, i ređati na tanjir.
Premazivati piškote filom koji ste umutili. Ponoviti postupak još jednom. Filom namazati kolač okolo, da se dobije lepa kocka. Posuti kakaom.
Breskve iseći na tanke krugove i karamelizovati sa smeđim šećerom. Iseći krugove na pola i poslagati odgore.
Dodati listić nane na vrh. Poslužiti hladno.