Pravila je tiramisu, ali nešto izmenjenu varijantu - na samom vrhu je dodala breskve! Recept vam donosimo u nastavku:

Sastojci:
  • Slatka pavlaka
  • Žumance
  • Maskarpone
  • Kafa
  • Piškote
  • Breskve
  • Nana
  • Smeđi šećer 
  • Šećer u prahu
  • Kakao
Postupak:

Umutiti slatku pavlaku, zatim dodati žumance i maskarpone sir, pa sve zajedno promešati. Dodati šećera u prahu po ukusu. Piškote umakati u kafu, i ređati na tanjir.

Premazivati piškote filom koji ste umutili. Ponoviti postupak još jednom. Filom namazati kolač okolo, da se dobije lepa kocka. Posuti kakaom.

Breskve iseći na tanke krugove i karamelizovati sa smeđim šećerom. Iseći krugove na pola i poslagati odgore.

Dodati listić nane na vrh. Poslužiti hladno. 

Povezane vesti