Pileća čorba

Sastojci: 

  • Maslinovo ulje
  • Puter
  • Crni luk
  • Kuvana leblebija
  • Peršun
  • So,biber
  • Cimet
  • Jaja
  • Limunov sok 

Sotirati crni luk na maslinovom ulju i puteru, dodati piletinu začiniti solju i biberom, dodati peršunov list i malo cimeta. Naliti pilećim bujonom ili vodom. Kada se piletina skuva iscepkati je na rezance i vratiti u čorbu. Legirati supu žumancetom i limunovim sokom.

Krekeri

Sastojci:

  • Heljdino brašno
  • Puter 
  • Pšenično brašno
  • Belanca 
  • Susam 
  • Lan

Susam i lan možete malo izgnječiti u avanu. Sve sastojke sjediniti i tanko razvući na pek papir i peći na 160 stepeni Celzijusa.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41