Pileća čorba

Sastojci: 

  • Maslinovo ulje
  • Puter
  • Crni luk
  • Kuvana leblebija
  • Peršun
  • So,biber
  • Cimet
  • Jaja
  • Limunov sok 

Sotirati crni luk na maslinovom ulju i puteru, dodati piletinu začiniti solju i biberom, dodati peršunov list i malo cimeta. Naliti pilećim bujonom ili vodom. Kada se piletina skuva iscepkati je na rezance i vratiti u čorbu. Legirati supu žumancetom i limunovim sokom.

Krekeri

Sastojci:

  • Heljdino brašno
  • Puter 
  • Pšenično brašno
  • Belanca 
  • Susam 
  • Lan

Susam i lan možete malo izgnječiti u avanu. Sve sastojke sjediniti i tanko razvući na pek papir i peći na 160 stepeni Celzijusa.

Povezane vesti