RIBLJA ČORBA od šarana, sa sokom od paradajza i belim vinom
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Za ovo odlično jelo glavna caka je u začinima, a krajnji rezultat će vam se sigurno dopasti.
11.10.2024.|22:38
Izvor: Prva/J.G.
Jedan od zadataka koji je imao crveni tim MasterChef-a (Mila, Anja, Željana i Ninoslav) bio je da naprave jelo iz Indije, tzv. "butter chicken".
500 g pileće grudi iseći na kockice 2x2 cm
Marinada:
Sos:
Priprema:
Pomešati meso sa marinadom i staviti u rernu na 220 stepeni na 12 minuta. Dok se piletina peče, na maslacu propržiti beli luk i đumbir na minut. Dodati garam masalu, kumin, korijander, kurkumu i pržiti na laganoj vatri 30 sekundi. Dodati piskavicu i tucanu papriku. Zatim šećer i paradajz pastu. Kuvati dalje 2 minuta uz stalno mešanje. Dodati 50ml vode i neutralnu pavlaku. Začiniti so i biber. Izvaditi piletinu iz rerne i sve ubaciti u sos zajedno sa svim sokovima od pečenja. Kuvati na veoma laganoj vatri dok piletina ne bude baš mekana. Servirati uz basmati pirinač.
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Nema sumnje da su deca možda i "surovije" sudije od odraslih, ali je ovo jelo zadobilo čak i njihove simpatije.
7.11.2024. 22:33
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
21.11.2024. 22:41
Ovaj recept Anje Đukić veoma se dopao sudijama!
21.11.2024. 22:41
Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.
21.11.2024. 22:41
Laura Vlašković sudijama MasterChefa Srbija predstavila je krofne sa malinama, nanom i belom čokoladom, a oni nisu krili koliko im se svidela ova poslastica. Mi vam sada predstavljamo recept takmičarke kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:44
Isprobajte recept za kuvane đevreke kojim su takmičari MasterChefa uspeli da oduševe sudije kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:36
Predstavljamo vam recept Mile Spasić i Boška Kovačevića, kojima je hleb od belog pšeničnog brašna, po ovoj recepturi, obezbedio odlazak na balkon.
15.11.2024. 22:08