Jedan od zadataka koji je imao crveni tim MasterChef-a (Mila, Anja, Željana i Ninoslav) bio je da naprave jelo iz Indije, tzv. "butter chicken".
500 g pileće grudi iseći na kockice 2x2 cm
Marinada:
- 1 limun sok
- 1 kašika ulja
- 6 kardamona
- 1 kašika garam masala
- ½ kašike mlevenog kumina
- ½ kašike mlevenog korijandera zrna
- ½ kašike aleve paprike
- So
Sos:
- 70 g puter
- 3 čena belog luka
- 20 g đumbir
- 1 kašičica garam masala
- ½ kašičie mlevenog kumina
- ½ kašičie mlevenog korijandera zrna
- ½ kašičie kurkume
- 1 kašičica piskavice
- Tucana ljuta po ukusu
- 1 kašičica šećera
- 60 g paradajz pire
- 200 ml neutralna pavlaka
- So
Priprema:
Pomešati meso sa marinadom i staviti u rernu na 220 stepeni na 12 minuta. Dok se piletina peče, na maslacu propržiti beli luk i đumbir na minut. Dodati garam masalu, kumin, korijander, kurkumu i pržiti na laganoj vatri 30 sekundi. Dodati piskavicu i tucanu papriku. Zatim šećer i paradajz pastu. Kuvati dalje 2 minuta uz stalno mešanje. Dodati 50ml vode i neutralnu pavlaku. Začiniti so i biber. Izvaditi piletinu iz rerne i sve ubaciti u sos zajedno sa svim sokovima od pečenja. Kuvati na veoma laganoj vatri dok piletina ne bude baš mekana. Servirati uz basmati pirinač.