Jedan od zadataka koji je imao crveni tim MasterChef-a (Mila, Anja, Željana i Ninoslav) bio je da naprave jelo iz Indije, tzv. "butter chicken".

500 g pileće grudi iseći na kockice 2x2 cm

Marinada:

  • 1 limun sok
  • 1 kašika ulja
  • 6 kardamona
  • 1 kašika garam masala
  • ½ kašike mlevenog kumina
  • ½ kašike mlevenog korijandera zrna
  • ½ kašike aleve paprike
  • So

Sos:

  • 70 g puter
  • 3 čena belog luka
  • 20 g đumbir
  • 1 kašičica garam masala
  • ½ kašičie mlevenog kumina
  • ½ kašičie mlevenog korijandera zrna
  • ½ kašičie kurkume
  • 1 kašičica piskavice 
  • Tucana ljuta po ukusu
  • 1 kašičica  šećera
  • 60 g paradajz pire
  • 200 ml neutralna pavlaka
  • So

Priprema:

Pomešati meso sa marinadom i staviti u rernu na 220 stepeni na 12 minuta. Dok se piletina peče, na maslacu propržiti beli luk i đumbir na minut. Dodati garam masalu, kumin, korijander, kurkumu i pržiti na laganoj vatri 30 sekundi. Dodati piskavicu i tucanu papriku. Zatim šećer i paradajz pastu. Kuvati dalje 2 minuta uz stalno mešanje. Dodati 50ml vode i neutralnu pavlaku. Začiniti so i biber. Izvaditi piletinu iz rerne i sve ubaciti u sos zajedno sa svim sokovima od pečenja. Kuvati na veoma laganoj vatri dok piletina ne bude  baš mekana. Servirati uz basmati pirinač.

Povezane vesti