Sastojci:

Šakšuka: 

  • 1 srednji plavi patlidžan
  • 1 konzerva seckanih paradajza
  • 5 osrednjih bamija
  • ½ žute paprike
  • ½ crvene paprike
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1/3 kašičice kurkume
  • 1/3 kašičice kumina
  • 2 jaja
  • Prstohvat seckanog peršuna

Flat bread (hlepčići):

  • 225 g mekog belog brašna
  • Oko 100 ml tople vode
  • ½ kesice suvog kvasca
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat šećera

Postupak:

Iseckati plavi patlidžan na kocke i posoliti. Sačekati 10ak minuta da se izvuče gorčina. Upržiti crni, beli luk te dodati plavi patlidžan. Dodati kurkumu i kumu. Zatim ubaciti paradajz i krčkati 20ak minuta. Prebaciti sadržaj tiganja u posudu koja može u rernu, te dodati jaja i koziji sir. Peći dok se belanca termički ne obrade, a žumanca ostanu rovita. Izvući iz rerne i posuti peršunom.

Za hleb pomešati brašno, so i šećer, zatim kvasac i vodu. Dok se testo ne formira. Premesiti, ostaviti da odstoji 20ak minuta. Zatim podeliti na manje komade i oklagijom formirati hlebiće. Pržiti hleb na tiganju.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41