Sastojci:

Šakšuka: 

  • 1 srednji plavi patlidžan
  • 1 konzerva seckanih paradajza
  • 5 osrednjih bamija
  • ½ žute paprike
  • ½ crvene paprike
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1/3 kašičice kurkume
  • 1/3 kašičice kumina
  • 2 jaja
  • Prstohvat seckanog peršuna

Flat bread (hlepčići):

  • 225 g mekog belog brašna
  • Oko 100 ml tople vode
  • ½ kesice suvog kvasca
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat šećera

Postupak:

Iseckati plavi patlidžan na kocke i posoliti. Sačekati 10ak minuta da se izvuče gorčina. Upržiti crni, beli luk te dodati plavi patlidžan. Dodati kurkumu i kumu. Zatim ubaciti paradajz i krčkati 20ak minuta. Prebaciti sadržaj tiganja u posudu koja može u rernu, te dodati jaja i koziji sir. Peći dok se belanca termički ne obrade, a žumanca ostanu rovita. Izvući iz rerne i posuti peršunom.

Za hleb pomešati brašno, so i šećer, zatim kvasac i vodu. Dok se testo ne formira. Premesiti, ostaviti da odstoji 20ak minuta. Zatim podeliti na manje komade i oklagijom formirati hlebiće. Pržiti hleb na tiganju.

Povezane vesti