Marko je za sudije pripremio suši sa gamborima, a u nastavku teksta pogledajte detaljan recept za ovo jelo.

Sastojci:

Za majonez:

- 4 žumanceta

- 3 kašike pirinačanog sirćeta

- 1l ulja

- So 

Priprema:

U činiju sa viskom izmutiti žumance i sirće. Polako dodavati ulje da se sve lepo spoji. So dodajte po ukusu.

Majonez podeliti u 3 činije. U prvu činiju se doda siracha, po ukusu. U drugu činiju se doda ponzu sos i soja sos po ukusu.  Dok u treću činiju dodajte pirinčano sirće i šećer po ukusu.

Ukišeljen đumbir:

- 100ml pirinčanog sirćeta

- 50g šećera

- 50g đumbira

Priprema:

Đumbir tanko narendajte, a potom na tihu vatru ugrejte sirće i šećer. Vodite računa, jer ne sme da provri. Kad se šećer spoji sa sirćetom, sipajte preko đumbira.

Suši od gambora:

- 12 gambora (očišćenih)

- 2 lista novih algi

- 3 pune šake suši pirinča

- 50g brašna

- 50ml piva

- 1l kikiriki ulja

- So

Uramaki sa pohovanim gamborima - priprema:

Stavite svo ulje u tiganju da se greje d 180°. Za to vreme potrebno je da brašno i pivo umešate da bude smesa kao za palačinke. Zatim gambore nabodite na štapiće, pa ih umačite u smesu.

Gambore u ulju je potrebno da pržite 3 minuta (da dobiju braon boju), a nakon toga ih posolite. 

Pirinač se slaže spolja kod nori algi. Potom 3 gambora naređajte u suši i rolujte i na kraju ih prelijte ponzu majonezom.

Maki suši sa poširanim gamborima - priprema:

Poširajte 6 gambora u vrelu vodu ( 2-4 minuta). Odmah posle poširanja stavite ih u hladnu vodu. Posle 2 minuta ih izvadite i seckajte na komadiće. U činiju mešajte siricha majonez i poširane gambore. 

Nori alge idu sa spoljne, a pirinač sa unutrašnje strane. Dodajte 4 velike kašike gambora u jednu rolnicu. 

Nigiri suši - priprema:

Otvorite gambore na pola, a potom ih pržite u tiganju na malo ulja i malo soli. Na nigiri oblik pirinač dodajte majonez od pirinčanog sirćeta, pa gambore preko.

 

Povezane vesti