Marko je za sudije pripremio suši sa gamborima, a u nastavku teksta pogledajte detaljan recept za ovo jelo.

Sastojci:

Za majonez:

- 4 žumanceta

- 3 kašike pirinačanog sirćeta

- 1l ulja

- So 

Priprema:

U činiju sa viskom izmutiti žumance i sirće. Polako dodavati ulje da se sve lepo spoji. So dodajte po ukusu.

Majonez podeliti u 3 činije. U prvu činiju se doda siracha, po ukusu. U drugu činiju se doda ponzu sos i soja sos po ukusu.  Dok u treću činiju dodajte pirinčano sirće i šećer po ukusu.

Ukišeljen đumbir:

- 100ml pirinčanog sirćeta

- 50g šećera

- 50g đumbira

Priprema:

Đumbir tanko narendajte, a potom na tihu vatru ugrejte sirće i šećer. Vodite računa, jer ne sme da provri. Kad se šećer spoji sa sirćetom, sipajte preko đumbira.

Suši od gambora:

- 12 gambora (očišćenih)

- 2 lista novih algi

- 3 pune šake suši pirinča

- 50g brašna

- 50ml piva

- 1l kikiriki ulja

- So

Uramaki sa pohovanim gamborima - priprema:

Stavite svo ulje u tiganju da se greje d 180°. Za to vreme potrebno je da brašno i pivo umešate da bude smesa kao za palačinke. Zatim gambore nabodite na štapiće, pa ih umačite u smesu.

Gambore u ulju je potrebno da pržite 3 minuta (da dobiju braon boju), a nakon toga ih posolite. 

Pirinač se slaže spolja kod nori algi. Potom 3 gambora naređajte u suši i rolujte i na kraju ih prelijte ponzu majonezom.

Maki suši sa poširanim gamborima - priprema:

Poširajte 6 gambora u vrelu vodu ( 2-4 minuta). Odmah posle poširanja stavite ih u hladnu vodu. Posle 2 minuta ih izvadite i seckajte na komadiće. U činiju mešajte siricha majonez i poširane gambore. 

Nori alge idu sa spoljne, a pirinač sa unutrašnje strane. Dodajte 4 velike kašike gambora u jednu rolnicu. 

Nigiri suši - priprema:

Otvorite gambore na pola, a potom ih pržite u tiganju na malo ulja i malo soli. Na nigiri oblik pirinač dodajte majonez od pirinčanog sirćeta, pa gambore preko.

 

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41