Sastojci:

- pirinač

- losos

- krastavac

- mirođija

- soja sos

- terijaki sos

- avokado

- suši sirće

- šećer

- listovi alge

Priprema:

U poklopljenoj šerpi kuvati 500 gr pirinča sa 600ml vode 20 minuta. Pirinač začiniti rastvorom suši sirćeta, šećera. 

Maki rolnice:

Za Maki rolnice su petrebni list alge, zatim pirinač i losos postaviti u sredini. Zamotati u rolnicu.

Urumaki rolnice:

Postaviti list alge, raporediti pirinač, posuti susam i sve zajedno okrenuti. Losos pozicionirati više ka sredini, pored njega postaviti krastavac sa mirođijom. Motati kontra, tako da pirinač sa susamom bude spolja.

Nigiri suši:

Sa tri prsta uzeti i oblikovati nigiri. Losos marinirati u terijaki i soja sosu i postaviti na pirinač. Na kraju na losos položiti avokado začinjen po ukusu.

 

Povezane vesti