Sastojci:

- pirinač

- losos

- krastavac

- mirođija

- soja sos

- terijaki sos

- avokado

- suši sirće

- šećer

- listovi alge

Priprema:

U poklopljenoj šerpi kuvati 500 gr pirinča sa 600ml vode 20 minuta. Pirinač začiniti rastvorom suši sirćeta, šećera. 

Maki rolnice:

Za Maki rolnice su petrebni list alge, zatim pirinač i losos postaviti u sredini. Zamotati u rolnicu.

Urumaki rolnice:

Postaviti list alge, raporediti pirinač, posuti susam i sve zajedno okrenuti. Losos pozicionirati više ka sredini, pored njega postaviti krastavac sa mirođijom. Motati kontra, tako da pirinač sa susamom bude spolja.

Nigiri suši:

Sa tri prsta uzeti i oblikovati nigiri. Losos marinirati u terijaki i soja sosu i postaviti na pirinač. Na kraju na losos položiti avokado začinjen po ukusu.

 

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41