Sastojci:
- pirinač
- losos
- krastavac
- mirođija
- soja sos
- terijaki sos
- avokado
- suši sirće
- šećer
- listovi alge
Priprema:
U poklopljenoj šerpi kuvati 500 gr pirinča sa 600ml vode 20 minuta. Pirinač začiniti rastvorom suši sirćeta, šećera.
Maki rolnice:
Za Maki rolnice su petrebni list alge, zatim pirinač i losos postaviti u sredini. Zamotati u rolnicu.
Urumaki rolnice:
Postaviti list alge, raporediti pirinač, posuti susam i sve zajedno okrenuti. Losos pozicionirati više ka sredini, pored njega postaviti krastavac sa mirođijom. Motati kontra, tako da pirinač sa susamom bude spolja.
Nigiri suši:
Sa tri prsta uzeti i oblikovati nigiri. Losos marinirati u terijaki i soja sosu i postaviti na pirinač. Na kraju na losos položiti avokado začinjen po ukusu.