U plavom timu našao se i Bojan Ćirović, koji je, prema Ljubomirovom mišljenju, najlošije spremio suši. Ipak, kako je plavi tim bio najbolji na osnovu ocena sudija Nenada, Branka i Filipa, Bojan se našao na balkonu, a mi vam sada predstavljamo njegov recept.

Sastojci:

- Filet brancina

- Skuvani suši pirinač

- Nori alge

- Suve šitake pečurke

Za marinadu:

- Miso pasta

- Soja sos sa smanjenim udelom soli

- Pirinčano sirće

- Voda od šitaki

- Hoisin sos

Priprema:

1. Za maki rolnicu:

Staviti list nori alge na asuru - navlaženom rukom uzeti šaku pirinča i rasporediti. Staviti file brancina u sredinu pirinča i zamotati tako da alga ostane spoljnji omotač.

2. Za urumaki:

Filete brancina ostaviti u marinadi da upije sokove. Na nori algu staviti šaku pirinča i posuti tostiranim susamom. Obrnuti algu i na drugu stranu staviti filete marinirane ribe i filete šitaki pečurke. Zamotati tako da pirinač ostane sa spoljnje strane sušija. 

3. Za nigiri:

Oblikovati trećinu šake pirinča u valjak i na njega staviti filet brancina.

 
 

Povezane vesti