Repet za SUŠI SA LOSOSOM koji je žutom timu obezbedio mesto na balkonu!
Ninoslav Nikolin ovim receptom oduševio je vođu žutog tima kojim je rukovodio Filip Stojanović.
17.10.2024. 22:04
Ljubomir Grgić predvodio je plavim timom koji je uspeo da oduševi sudije MasterChefa, a samim tim i obezbedi sigurno mesto na balkonu.
17.10.2024.|22:10
Izvor: prva.rs
U plavom timu našao se i Bojan Ćirović, koji je, prema Ljubomirovom mišljenju, najlošije spremio suši. Ipak, kako je plavi tim bio najbolji na osnovu ocena sudija Nenada, Branka i Filipa, Bojan se našao na balkonu, a mi vam sada predstavljamo njegov recept.
Sastojci:
- Filet brancina
- Skuvani suši pirinač
- Nori alge
- Suve šitake pečurke
Za marinadu:
- Miso pasta
- Soja sos sa smanjenim udelom soli
- Pirinčano sirće
- Voda od šitaki
- Hoisin sos
Priprema:
1. Za maki rolnicu:
Staviti list nori alge na asuru - navlaženom rukom uzeti šaku pirinča i rasporediti. Staviti file brancina u sredinu pirinča i zamotati tako da alga ostane spoljnji omotač.
2. Za urumaki:
Filete brancina ostaviti u marinadi da upije sokove. Na nori algu staviti šaku pirinča i posuti tostiranim susamom. Obrnuti algu i na drugu stranu staviti filete marinirane ribe i filete šitaki pečurke. Zamotati tako da pirinač ostane sa spoljnje strane sušija.
3. Za nigiri:
Oblikovati trećinu šake pirinča u valjak i na njega staviti filet brancina.
Ninoslav Nikolin ovim receptom oduševio je vođu žutog tima kojim je rukovodio Filip Stojanović.
17.10.2024. 22:04
Na osnovu mišljenja vođe crvenog tima Tatjane Đorđević, najbolje jelo u timu napravio je Marko Isaković.
17.10.2024. 22:00
Čak i ukoliko niste preveliki ljubitelj povrća, ova kombinacija verujemo da će vam se dopasti.
13.10.2024. 7:11
Ninoslav Nikolin ovim receptom oduševio je vođu žutog tima kojim je rukovodio Filip Stojanović.
17.10.2024. 22:04
Na osnovu mišljenja vođe crvenog tima Tatjane Đorđević, najbolje jelo u timu napravio je Marko Isaković.
17.10.2024. 22:00
Čak i ukoliko niste preveliki ljubitelj povrća, ova kombinacija verujemo da će vam se dopasti.
13.10.2024. 7:11
Za ovo odlično jelo glavna caka je u začinima, a krajnji rezultat će vam se sigurno dopasti.
11.10.2024. 22:38
Takmičar MasterChef-a Boško Kovačević je svojom pilećom čorbicom, makar na kratko, odveo sudije u period svog detinjstva.
10.10.2024. 22:10
Tatjana se sjajno snašla za kuhinjskom stanicom, iako je svoj specijalitet pravila u najmanjem tiganju koji postoji u kuhinji "MasterChefa Srbija"!
4.10.2024. 22:32