Sastojci:

Palačinke:

- 4 jaja

- šolja brašna

- tri kašike vode

- kašika ulja

- pola šolje mleka

- kašičica šećera

- prstohvat soli

Punjenje za dve palačinke:

- dve kašike Maskrapone sira

- kašika soka od limete

- 4 čašike sekcane dimljene pastrmke

- 1 smokva

- 4 kriške Halumi sira

- tri kašike crvenog vinskog sirćeta

- kašičica semena korijandera

- kašika Vermuta

- 2 kašičice šećera

- mikrobilje korijandera

- malo korice limete

- maslinovo ulje

Priprema:

Umutiti navedene sastojke za palačinke i peći na malo suncokretovog ulja.

U tiganj sipati vinsko sirće, vermut i slomljeno seme korijandera i redukovati do konzistencije sirupa.

Smokve iseći na četvrtine i prelivati nekoliko puta sirupom, da se upiju sokovi.

Halumi sir izgrilovati na grill tiganju na maslinovom ulju dok ne dobije koricu.

Palačinke premazati mešavinom maskarpone sira i soka od limete. Po sredini poređati dve kašike filea

dimljene pastrmke, potom staviti dva parčeta smokve i po dva parčeta sira.

Zaviti palačinke, preliti sa malo sirupa u kojem su se kupale smokve i staviti po tri listića mikrobilja

korijandera.

 

Povezane vesti