Sastojci:
Palačinke:
- 4 jaja
- šolja brašna
- tri kašike vode
- kašika ulja
- pola šolje mleka
- kašičica šećera
- prstohvat soli
Punjenje za dve palačinke:
- dve kašike Maskrapone sira
- kašika soka od limete
- 4 čašike sekcane dimljene pastrmke
- 1 smokva
- 4 kriške Halumi sira
- tri kašike crvenog vinskog sirćeta
- kašičica semena korijandera
- kašika Vermuta
- 2 kašičice šećera
- mikrobilje korijandera
- malo korice limete
- maslinovo ulje
Priprema:
Umutiti navedene sastojke za palačinke i peći na malo suncokretovog ulja.
U tiganj sipati vinsko sirće, vermut i slomljeno seme korijandera i redukovati do konzistencije sirupa.
Smokve iseći na četvrtine i prelivati nekoliko puta sirupom, da se upiju sokovi.
Halumi sir izgrilovati na grill tiganju na maslinovom ulju dok ne dobije koricu.
Palačinke premazati mešavinom maskarpone sira i soka od limete. Po sredini poređati dve kašike filea
dimljene pastrmke, potom staviti dva parčeta smokve i po dva parčeta sira.
Zaviti palačinke, preliti sa malo sirupa u kojem su se kupale smokve i staviti po tri listića mikrobilja
korijandera.