Sastojci:

jaja

- brašno

- šećer

- so

- voda

- ulje

- mleko

- kisela voda

- suva svinjska pršuta

- gauda

- puter

- muškatni oraščić

- beli biber

- sveži origano

- sveži korijander

- limun

Priprema testa:

Dva cela jaja umutiti, pa dodati mleko, kiselu vodu (tako da vode ima više od mleka), brašno, kašiku ulja, pola kašičice šećera i prstohvat soli.

Mutiti ručno žicom ili mikserom do željene gustine. Po potrebi dodavati kiselu vodu ili brašno dok ne postane dovoljno gusto/tečno.

Zagrejati tiganj i premazati uljem, pa peći palačinke na srednjoj vatri.

Palačinke ređati na tanjir i poklapati drugim tanjirom da se ne bi osušile.

Priprema bešamela:

100g putera istopiti sa 100g brašna, naliti sa 500ml mleka i sve vreme mešati na tihoj vatri.

Dodati so, beli biber i muškantni oraščić po ukusu.

Priprema:

U palačinke ređati seckanu gaudu i pršut, pa urolati kao burito, da krajevi budu zatvoreni.

Ređati u duboki mali pleh, pa preliti bešamelom i zapeći u rerni na 200 stepeni.

Zapaliti brenerom da se stvori korica.

Po ukusu dodati parmezan preko.

Izrendati koru limuna preko palačinki, pa ređati opran svež origano i korijander.

Poslužiti.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41