Sastojci:

jaja

- brašno

- šećer

- so

- voda

- ulje

- mleko

- kisela voda

- suva svinjska pršuta

- gauda

- puter

- muškatni oraščić

- beli biber

- sveži origano

- sveži korijander

- limun

Priprema testa:

Dva cela jaja umutiti, pa dodati mleko, kiselu vodu (tako da vode ima više od mleka), brašno, kašiku ulja, pola kašičice šećera i prstohvat soli.

Mutiti ručno žicom ili mikserom do željene gustine. Po potrebi dodavati kiselu vodu ili brašno dok ne postane dovoljno gusto/tečno.

Zagrejati tiganj i premazati uljem, pa peći palačinke na srednjoj vatri.

Palačinke ređati na tanjir i poklapati drugim tanjirom da se ne bi osušile.

Priprema bešamela:

100g putera istopiti sa 100g brašna, naliti sa 500ml mleka i sve vreme mešati na tihoj vatri.

Dodati so, beli biber i muškantni oraščić po ukusu.

Priprema:

U palačinke ređati seckanu gaudu i pršut, pa urolati kao burito, da krajevi budu zatvoreni.

Ređati u duboki mali pleh, pa preliti bešamelom i zapeći u rerni na 200 stepeni.

Zapaliti brenerom da se stvori korica.

Po ukusu dodati parmezan preko.

Izrendati koru limuna preko palačinki, pa ređati opran svež origano i korijander.

Poslužiti.

Povezane vesti