Sastojci:
jaja
- brašno
- šećer
- so
- voda
- ulje
- mleko
- kisela voda
- suva svinjska pršuta
- gauda
- puter
- muškatni oraščić
- beli biber
- sveži origano
- sveži korijander
- limun
Priprema testa:
Dva cela jaja umutiti, pa dodati mleko, kiselu vodu (tako da vode ima više od mleka), brašno, kašiku ulja, pola kašičice šećera i prstohvat soli.
Mutiti ručno žicom ili mikserom do željene gustine. Po potrebi dodavati kiselu vodu ili brašno dok ne postane dovoljno gusto/tečno.
Zagrejati tiganj i premazati uljem, pa peći palačinke na srednjoj vatri.
Palačinke ređati na tanjir i poklapati drugim tanjirom da se ne bi osušile.
Priprema bešamela:
100g putera istopiti sa 100g brašna, naliti sa 500ml mleka i sve vreme mešati na tihoj vatri.
Dodati so, beli biber i muškantni oraščić po ukusu.
Priprema:
U palačinke ređati seckanu gaudu i pršut, pa urolati kao burito, da krajevi budu zatvoreni.
Ređati u duboki mali pleh, pa preliti bešamelom i zapeći u rerni na 200 stepeni.
Zapaliti brenerom da se stvori korica.
Po ukusu dodati parmezan preko.
Izrendati koru limuna preko palačinki, pa ređati opran svež origano i korijander.
Poslužiti.