Sastojci:

- 100g brašna

- 100g kukurnog brašna 

- 75ml vode

Priprema:

Mešajte sve zajedno da bude meko testo. Poklopite u činiju pola sata.

Avokado krema 

- 4 avokada

- Sok od pola limuna 

- 50ml maslinovog ulja

- Mala kašika belog luka u prahu

Priprema:

Izblendirajte sve zajedno.

Paradajz sos 

- 4 paradajza

-3 čena belog luka

- 3 velike kašike origana

- 3 male kašike vinskog sirćeta

- Maslinovo ulje

- So

Priprema:

U šerpicu naspite malo ulja i na srednjoj jačini dodajte 3 čena seckanog belog luka. Posle 3-4 minuta dodajte paradajz i vinsko sirće. Smanjite na tihu vatru i ostavite da se kuva polako 20 minuta. Dodajte origano na sred kuvanja. Na kraju kuvanja dodajte so po ukusu.

Losos 

- 1 losos od 200 grama

- So

- Origano

- Peršun 

- Maslinovo ulje

Priprema:

Posolite gornji deo lososa, pa dodajte peršun i origano da maltene pokrije losos. Na jačoj vatri pržite prvo gornju stranu (3-4 minuta), pa okrenite i pržite još 3-4 minuta. 

Spojite sve komponente na jedan tanjir.

 

Povezane vesti