Sastojci:
- 100g brašna
- 100g kukurnog brašna
- 75ml vode
Priprema:
Mešajte sve zajedno da bude meko testo. Poklopite u činiju pola sata.
Avokado krema
- 4 avokada
- Sok od pola limuna
- 50ml maslinovog ulja
- Mala kašika belog luka u prahu
Priprema:
Izblendirajte sve zajedno.
Paradajz sos
- 4 paradajza
-3 čena belog luka
- 3 velike kašike origana
- 3 male kašike vinskog sirćeta
- Maslinovo ulje
- So
Priprema:
U šerpicu naspite malo ulja i na srednjoj jačini dodajte 3 čena seckanog belog luka. Posle 3-4 minuta dodajte paradajz i vinsko sirće. Smanjite na tihu vatru i ostavite da se kuva polako 20 minuta. Dodajte origano na sred kuvanja. Na kraju kuvanja dodajte so po ukusu.
Losos
- 1 losos od 200 grama
- So
- Origano
- Peršun
- Maslinovo ulje
Priprema:
Posolite gornji deo lososa, pa dodajte peršun i origano da maltene pokrije losos. Na jačoj vatri pržite prvo gornju stranu (3-4 minuta), pa okrenite i pržite još 3-4 minuta.
Spojite sve komponente na jedan tanjir.