Sastojci:

Za smesu:

- 3 jajeta

200ml mleka

- 30ml ulja

- prstohvat šećera 

- prstohvat soli

- 3/4 kapi ekstrakta vanile

- 150g brašna 

- 75ml kisele vode

Za fil: 

- 1 kašika putera od lešnika

- 50g tostiranih lešnika

2 kašike maskarponea 

Za preliv:

- 100ml slatke pavlake

- 200g bele čokolade

Dekoracija: 

Maline po želji

Priprema: 

U posudu staviti jaja, mleko, ulje, šećer, so, vanilin ekstrakt i mutiti. Dodavati postepeno brašno i kiselu vodu. Kada je smesa gotova peći palačinke na zagrejanom tiganju. 

Palačinke filovati puterom od lešnika, koji smo prethodno spojili sa maskarpone sirom i tostiranim lešnikom. Uviti palačinke i seći na manje komade.

U tanjir za servis sipati preliv od bele čokolade i slatke pavlake, ređati palačinke na polovini tanjira, sa strane dodati maline i tosiranim lešnikom posuti palačinke. 

 

Povezane vesti