Sastojci:
Za smesu:
- 3 jajeta
- 200ml mleka
- 30ml ulja
- prstohvat šećera
- prstohvat soli
- 3/4 kapi ekstrakta vanile
- 150g brašna
- 75ml kisele vode
Za fil:
- 1 kašika putera od lešnika
- 50g tostiranih lešnika
- 2 kašike maskarponea
Za preliv:
- 100ml slatke pavlake
- 200g bele čokolade
Dekoracija:
Maline po želji
Priprema:
U posudu staviti jaja, mleko, ulje, šećer, so, vanilin ekstrakt i mutiti. Dodavati postepeno brašno i kiselu vodu. Kada je smesa gotova peći palačinke na zagrejanom tiganju.
Palačinke filovati puterom od lešnika, koji smo prethodno spojili sa maskarpone sirom i tostiranim lešnikom. Uviti palačinke i seći na manje komade.
U tanjir za servis sipati preliv od bele čokolade i slatke pavlake, ređati palačinke na polovini tanjira, sa strane dodati maline i tosiranim lešnikom posuti palačinke.