Sastojci:
  • Batak, karabatak
  • slanina
  • šargarepa
  • grašak
  • karfiol
  • neutralna pavlaka
  • so, biber
  • beli luk
  • kiseli kupus
  • crvena aleva paprika
Postupak:

Batak i karabatak podeliti pa dinstati dok meso ne omekša i lako se skida sa koske.

Prilog 1. Propržiti slaninu sečenu na parčiće  0.5*2*2cm pa dodati povrće kao šargarepu, grašak i karfiol. Kada povrće malo omekša, dodati neutralnu pavlaku promešati i sačekati da se malo reducira ali da povrće i dalje ima izvesnu čvrstinu. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Prilog 2. Propržiti slaninu sečenu na parčiće  0.5*2*2cm. Oprati kiseli kupus da izgubi deo kiseline i slanosti. Dodati slanini beli luk i oprani kupus, pa pustiti da se dinsta. Kad omekša, dodati crvenu alevu papriku i dodatno začiniti solju i biberom, po ukusu. 

Servirati piletinu u sredini tanjira, povrće sa jedne a kupus sa druge strane i jesti levu ili desnu stranu, zavisno od raspoloženja.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41