RIBLJA ČORBA od šarana, sa sokom od paradajza i belim vinom
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Nema sumnje da su deca možda i "surovije" sudije od odraslih, ali je ovo jelo zadobilo čak i njihove simpatije.
7.11.2024.|22:33
Izvor: Prva TV
Sastojci:
Priprema:
Pire od karfiola:
Jednu glavicu karfiola iseći na cvetiće, tako da odstranite tvrdo stablo iz sredine.
Istostirati lešnik na tiganju 3-4 minuta, pa istrljati ubrusom ili krpom tako da otpadne gorka ljuspica.
Karfiol i lešnik ubaciti u mleko da se kuva. Oko 1L, ili koliko mleka je potrebno da prekrije karfiol.
Doliti čašu vode u mleko kako ne bi prekipelo. Posoliti i kada proključa spustiti temperaturu na srednju vatru i kuvati dok karfiol ne omekša. Oko 35 minuta.
Kada se karfiol skuva procediti karfiol i lešnik od mleka i ubaciti u blender.
Dodati 3-4 veće kocke putera, so po ukusu.
Blendirati dok smesa ne postane u potpunosti glatka pa dodati 2-3 kašičice ekstrakta od vanile i pomešati.
Ostaviti pire sa strane do servisa.
Hrskavi karfiol:
Drugu glavicu karfiola očistiti tako da odstranimo tvrdu stabljiku iz sredine i ostavimo lepe cvetove, odnosno krošnjice.
Što su krošnjice manje, to će brže biti gotove.
U činiji umasirati malo maslinovog ulja u cvetiće karfiola tako da se ono ponaša kao lepak za smesu od prezli.
U drugoj činiji spojiti panko prezle, oko 2 čaše, sa kašičicom sušenog bosiljka, kašikom origana, kašikom slatke paprike, kašičicom belog luka u prahu i dve kašike kari začina. Posoliti po ukusu.
Promešati pa uvaljati karfiol u smesu.
Rasporediti na plehu sa pek papirom i peći u rerni na 190 stepeni dok karfiol ne porumeni.
Čips od bundeve i šargarepe:
Oguliti bundevu i odstraniti semenke.
Oljuštiti šargarepu.
Ljuštilicom ili na mandolini tanko iseći bundevu i šargarepu pa slagati na pek papir na plehu.
Posuti sa malo maslinovog ulja i začiniti solju po ukusu.
Peći u rerni na 150 stepeni oko 20 minuta ili na jačoj temperaturi (180 stepeni) oko 10 ako nemate puno vremena.
Paziti da ne zagori.
Ohladiti na pek papiru.
Servis:
Staviti kašiku pirea na tanjir i razvući špatulom.
Ređati čips od bundeve i šargarepe naizmenično na pire i dodati hrskavi karfiol sa strane.
Prijatno!
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Laura Vlašković sudijama MasterChefa Srbija predstavila je krofne sa malinama, nanom i belom čokoladom, a oni nisu krili koliko im se svidela ova poslastica. Mi vam sada predstavljamo recept takmičarke kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:44
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
21.11.2024. 22:41
Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.
21.11.2024. 22:41
Ovaj recept Anje Đukić veoma se dopao sudijama!
21.11.2024. 22:41
Laura Vlašković sudijama MasterChefa Srbija predstavila je krofne sa malinama, nanom i belom čokoladom, a oni nisu krili koliko im se svidela ova poslastica. Mi vam sada predstavljamo recept takmičarke kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:44
Isprobajte recept za kuvane đevreke kojim su takmičari MasterChefa uspeli da oduševe sudije kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:36
Predstavljamo vam recept Mile Spasić i Boška Kovačevića, kojima je hleb od belog pšeničnog brašna, po ovoj recepturi, obezbedio odlazak na balkon.
15.11.2024. 22:08