I odrasli i deca će voleti ovo jelo: ZDRAVI JUNEĆI BURGER sa boranijom i pomfritom od tikvica
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Nema sumnje da su deca možda i "surovije" sudije od odraslih, ali je ovo jelo zadobilo čak i njihove simpatije.
7.11.2024.|22:33
Izvor: Prva TV
Sastojci:
Priprema:
Pire od karfiola:
Jednu glavicu karfiola iseći na cvetiće, tako da odstranite tvrdo stablo iz sredine.
Istostirati lešnik na tiganju 3-4 minuta, pa istrljati ubrusom ili krpom tako da otpadne gorka ljuspica.
Karfiol i lešnik ubaciti u mleko da se kuva. Oko 1L, ili koliko mleka je potrebno da prekrije karfiol.
Doliti čašu vode u mleko kako ne bi prekipelo. Posoliti i kada proključa spustiti temperaturu na srednju vatru i kuvati dok karfiol ne omekša. Oko 35 minuta.
Kada se karfiol skuva procediti karfiol i lešnik od mleka i ubaciti u blender.
Dodati 3-4 veće kocke putera, so po ukusu.
Blendirati dok smesa ne postane u potpunosti glatka pa dodati 2-3 kašičice ekstrakta od vanile i pomešati.
Ostaviti pire sa strane do servisa.
Hrskavi karfiol:
Drugu glavicu karfiola očistiti tako da odstranimo tvrdu stabljiku iz sredine i ostavimo lepe cvetove, odnosno krošnjice.
Što su krošnjice manje, to će brže biti gotove.
U činiji umasirati malo maslinovog ulja u cvetiće karfiola tako da se ono ponaša kao lepak za smesu od prezli.
U drugoj činiji spojiti panko prezle, oko 2 čaše, sa kašičicom sušenog bosiljka, kašikom origana, kašikom slatke paprike, kašičicom belog luka u prahu i dve kašike kari začina. Posoliti po ukusu.
Promešati pa uvaljati karfiol u smesu.
Rasporediti na plehu sa pek papirom i peći u rerni na 190 stepeni dok karfiol ne porumeni.
Čips od bundeve i šargarepe:
Oguliti bundevu i odstraniti semenke.
Oljuštiti šargarepu.
Ljuštilicom ili na mandolini tanko iseći bundevu i šargarepu pa slagati na pek papir na plehu.
Posuti sa malo maslinovog ulja i začiniti solju po ukusu.
Peći u rerni na 150 stepeni oko 20 minuta ili na jačoj temperaturi (180 stepeni) oko 10 ako nemate puno vremena.
Paziti da ne zagori.
Ohladiti na pek papiru.
Servis:
Staviti kašiku pirea na tanjir i razvući špatulom.
Ređati čips od bundeve i šargarepe naizmenično na pire i dodati hrskavi karfiol sa strane.
Prijatno!
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Čak i ukoliko niste preveliki ljubitelj povrća, ova kombinacija verujemo da će vam se dopasti.
13.10.2024. 7:11
Za ovo odlično jelo glavna caka je u začinima, a krajnji rezultat će vam se sigurno dopasti.
11.10.2024. 22:38
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Najstariji takmičar druge sezone "MasterChefa Srbija" Ljubomir Grgić je pravio dinstanu piletinu sa prilogom od povrća i kiselim kupusom! To je svima izgledalo kao švedski sto, a recept vam donosimo u nastavku:
1.11.2024. 23:31
U 14. epizodi druge sezone "MasterChefa Srbija" Željana, Laura i Boško su u eliminacionom izazovu pripremali vegetarijanski burger i kao pripadnici crvenog tima odlično su se snašli u kuvanju!
1.11.2024. 23:11
Željana, Boško i Laura su pravili dekonturisanu kobasicu sa pireom od pasulja i uljem od mirođije! Još jednom su pokazali spremnost i brzinu u najvažnijem momentu i zato ih je ovo jelo odvelo na balkon!
1.11.2024. 22:56
Trinaestoro takmičara je imalo zadatak da pripremi samo jedno jelo - dezert i to ne bilo kakav!
31.10.2024. 22:19
Ova Markova kulinarska kreativa, omogućila mu je prolazak dalje u takmičenju "MasterChef Srbija".
25.10.2024. 22:12