Tikvica pomfrit :
- 1 tikvica
- 50ml maslinovog ulja
- 200g palente
- So
Seći tikvicu na komade kao pomfrit. Pokriti komadiće sa uljem pa uvaljati u brašno od palente. Staviti u rernu na 220C, 30 minuta.
Mornay sos
- Jedna kašiku putera
- Jedna kašiku brašno
- 250ml mleko
- 1 pakovanje gauda
- 1 pakovanje emmentaler
U šerpicu istopiti puter pa dodati brašno i pržiti 60 sekundi. Dodajte mleko i mešajte da se sve spoji. Dodajte sir i mešajte dok se ne sve ne sjedini.
Hleb sa boranijom:
- 3 jaja
- 1 tegla brašna oko 300g
- voda
- 200g boraniju
- maslinovo ulje
- so
Očistiti i seći boraniju na male komade. Pržiti na puteru sa malo soli, dok ne omekša.
Spojiti jaje brašno i vodu da se napravi smesa, gusta. Dodati boraniju. Pržiti u tiganju na malo maslinovog ulja.
Burger meso:
- 500 gr junećeg buta
- 50 gr junećeg loja
- So i biber po ukusu