Tikvica pomfrit :

  • 1 tikvica 
  • 50ml maslinovog ulja
  • 200g palente
  • So

Seći tikvicu na komade kao pomfrit. Pokriti komadiće sa uljem pa uvaljati u brašno od palente. Staviti u rernu na 220C, 30 minuta.

Mornay sos

  • Jedna kašiku putera
  • Jedna kašiku brašno 
  • 250ml mleko
  • 1 pakovanje gauda
  • 1 pakovanje emmentaler

U šerpicu istopiti puter pa dodati brašno i pržiti 60 sekundi. Dodajte mleko i mešajte da se sve spoji. Dodajte sir i mešajte dok se ne sve ne sjedini.

Hleb sa boranijom:

  • 3 jaja
  • 1 tegla brašna oko 300g
  • voda 
  • 200g boraniju 
  • maslinovo ulje
  • so

Očistiti i seći boraniju na male komade. Pržiti na puteru sa malo soli, dok ne omekša. 

Spojiti jaje brašno i vodu da se napravi smesa, gusta. Dodati boraniju. Pržiti u tiganju na malo maslinovog  ulja.

Burger meso:

  • 500 gr junećeg buta
  • 50 gr junećeg loja
  • So i biber po ukusu 

Povezane vesti