RIBLJA ČORBA od šarana, sa sokom od paradajza i belim vinom
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ovaj japanski čizkejk će vas načisto oduševiti.
9.11.2024.|7:45
Izvor: Prva TV
Željana je spremila japanski čizkejk koji je oduševio sudije, a evo i njegovog recepta:
Sastojci:
Uputstvo:
Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite dok ne formiraju meki
sneg. Zatim dodajte šećer i prstohvat soli, pa nastavite da mutite dok se ne
formira čvrst sneg.
U posudu stavite krem sir i puter, pa ih kremasto umutite na najmanjoj brzini.
Dodajte sok od limuna i jedno po jedno žumance, stalno mešajući. Umešajte
mleko, pomešajte brašno i skrobno brašno, pa i njih dodajte u smesu sa
sirom.
Špatulom nežno umešajte belanca u smesu sa sirom.
Rernu zagrejte na 150°C i zagrejte 1,5 l vode do ključanja.
Kalup za tortu sa odvojivim rubom (prečnika 22 – 24 cm) obložite papirom za
pečenje (i dno i rubove) sa unutrašnje strane, a spolja ga obložite
aluminijumskom folijom, i to u najmanje tri sloja.
U tako pripremljen kalup sipajte smesu za tortu.
Kalup stavite u veći, dublji pleh, pa sve zajedno stavite u rernu, a zatim u pleh
nalijte kipuću vodu do polovine visine kalupa.
Pecite 60 minuta i ni slučajno ne otvarajte rernu pre nego što vreme istekne.
Pečenu tortu odmah izvadite iz rerne, pažljivo uklonite foliju, odvojite stranice
kalupa i skinite papir za pečenje.
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Nema sumnje da su deca možda i "surovije" sudije od odraslih, ali je ovo jelo zadobilo čak i njihove simpatije.
7.11.2024. 22:33
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Nema sumnje da su deca možda i "surovije" sudije od odraslih, ali je ovo jelo zadobilo čak i njihove simpatije.
7.11.2024. 22:33
Najstariji takmičar druge sezone "MasterChefa Srbija" Ljubomir Grgić je pravio dinstanu piletinu sa prilogom od povrća i kiselim kupusom! To je svima izgledalo kao švedski sto, a recept vam donosimo u nastavku:
1.11.2024. 23:31
U 14. epizodi druge sezone "MasterChefa Srbija" Željana, Laura i Boško su u eliminacionom izazovu pripremali vegetarijanski burger i kao pripadnici crvenog tima odlično su se snašli u kuvanju!
1.11.2024. 23:11
Željana, Boško i Laura su pravili dekonturisanu kobasicu sa pireom od pasulja i uljem od mirođije! Još jednom su pokazali spremnost i brzinu u najvažnijem momentu i zato ih je ovo jelo odvelo na balkon!
1.11.2024. 22:56