Sastojci:

  • 1kg ribe (glava šarana, kotleti soma, kotleti šarana)
  • 1 glavica crnog luka
  • 300ml soka od paradajza
  • 300ml belog vina
  • 500ml vode
  • lovorov list
  • aleva paprika
  • slatka dimljena paprika
  • ljuta paprika
  • lovor
  • so
  • biber u zrnu

Postupak:

Glavicu luka iseckati na kockice i izdinstati luk na vodi sa malo soli. Glavu šarana prepoloviti kako bi brže pustila masnoću i oprati sukrvicu kako čorba ne bi bila gorka. U lonac staviti ribu, naliti sok od paradajza, belo vino i vodu. Posoliti, dodati biber i lovorov list. Čorbu dovesti do tačke ključanja.

Kada čorba proključa dodati slatku, dimljenu i ljutu papriku. Čorba treba da ključa sat vremena i ne treba je mešati, dovoljno je protresti lonac nekoliko puta dok riba ne ispliva na površinu. 

Nakon što je riba skuvana, izvaditi je i očistiti od kostiju.

Čorbu procediti, vratiti očišćenu ribu i servirati.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41