Sastojci:
- 1kg ribe (glava šarana, kotleti soma, kotleti šarana)
- 1 glavica crnog luka
- 300ml soka od paradajza
- 300ml belog vina
- 500ml vode
- lovorov list
- aleva paprika
- slatka dimljena paprika
- ljuta paprika
- lovor
- so
- biber u zrnu
Postupak:
Glavicu luka iseckati na kockice i izdinstati luk na vodi sa malo soli. Glavu šarana prepoloviti kako bi brže pustila masnoću i oprati sukrvicu kako čorba ne bi bila gorka. U lonac staviti ribu, naliti sok od paradajza, belo vino i vodu. Posoliti, dodati biber i lovorov list. Čorbu dovesti do tačke ključanja.
Kada čorba proključa dodati slatku, dimljenu i ljutu papriku. Čorba treba da ključa sat vremena i ne treba je mešati, dovoljno je protresti lonac nekoliko puta dok riba ne ispliva na površinu.
Nakon što je riba skuvana, izvaditi je i očistiti od kostiju.
Čorbu procediti, vratiti očišćenu ribu i servirati.