Sastojci:

  • 1kg ribe (glava šarana, kotleti soma, kotleti šarana)
  • 1 glavica crnog luka
  • 300ml soka od paradajza
  • 300ml belog vina
  • 500ml vode
  • lovorov list
  • aleva paprika
  • slatka dimljena paprika
  • ljuta paprika
  • lovor
  • so
  • biber u zrnu

Postupak:

Glavicu luka iseckati na kockice i izdinstati luk na vodi sa malo soli. Glavu šarana prepoloviti kako bi brže pustila masnoću i oprati sukrvicu kako čorba ne bi bila gorka. U lonac staviti ribu, naliti sok od paradajza, belo vino i vodu. Posoliti, dodati biber i lovorov list. Čorbu dovesti do tačke ključanja.

Kada čorba proključa dodati slatku, dimljenu i ljutu papriku. Čorba treba da ključa sat vremena i ne treba je mešati, dovoljno je protresti lonac nekoliko puta dok riba ne ispliva na površinu. 

Nakon što je riba skuvana, izvaditi je i očistiti od kostiju.

Čorbu procediti, vratiti očišćenu ribu i servirati.

Povezane vesti