Ukiseljeno povrće:
Šargarepa
Crveni kupus
Beli kupus
Celer
Vinsko sirće
Šećer
Voda
Ljuta papričica
Đumbir
Sve povrće iseći na tanak žilijen, rastopiti šećer u sirćetu, naliti vodom, dodati dok je mlako đumbir i ljutu
papričicu. Preliti svo povrće i vakumirati u vakuum kesu, pustiti da se ohladi.
Patka:
Patku tranžirati. Odvojiti batake i file grudi. Ostatak kostiju i krilca skinuti, višak masne kože, raskomadati na manje parčiće za sos.
Pačiji sos:
Kosti i krilca patke
Korenasto povrće
Luk
Paradajz pasta
Hoisin sos
Tamari (dark soy) sos
Kockica đumbira
Crveno vino
Kora pomorandže (opciono)
U šerpi karamelizovati kosti i povrće, zatim dodati paradajz pastu, sipati crveno vino i dodati vodu.
Kuvati dok se ne ukuva, procediti, redukovati i začiniti preostalim sastojcima.
Konfitirani batak:
Pačiji bataci
Ostatak povrća (npr. šargarepa, celer, praziluk, luk)
Majčina dušica
Suncokretovo ulje
Beli luk
Batake otvoriti nožem do kosti da bi brže bili gotovi i staviti u rernu da se konfitiraju najmanje 1 sat i
15 minuta na 180°C. Kad su gotovi, natrgati ih ili iseći na sitnije komade.
Raviola:
Brašno
Jaja
Maslinovo ulje
Voda
Konfitirani batak
Đumbir
Tamari (soy) sos
Mirin
Beli luk
Mladi luk
Malo pačijeg sosa
Napraviti testo za pastu. Napraviti fil od konfitiranog bataka sa svim gore navedenim sastojcima,
dodati pačiji sos koliko je potrebno da fil bude sočan i kompaktan. Napuniti raviole i pred sam servis
ih skuvati.
Pačiji file:
Peći na tiganju, završiti pečenje u rerni, pustiti da odstoji pre sečenja.
Celer pire:
Celer
Mleko
Voda
Puter
Pavlaka za kuvanje
Majčina dušica
Skuvati celer u mleku i vodi sa začinima, izblendati, dodati pavlaku i puter za teksturu i punoću
ukusa.
Servis:
Mladi luk i vlašac iseći za serviranje.