Ukiseljeno povrće:

Šargarepa

Crveni kupus

Beli kupus

Celer

Vinsko sirće

Šećer

Voda

Ljuta papričica

Đumbir

Sve povrće iseći na tanak žilijen, rastopiti šećer u sirćetu, naliti vodom, dodati dok je mlako đumbir i ljutu

papričicu. Preliti svo povrće i vakumirati u vakuum kesu, pustiti da se ohladi.

Patka:

Patku tranžirati. Odvojiti batake i file grudi. Ostatak kostiju i krilca skinuti, višak masne kože, raskomadati na manje parčiće za sos.

Pačiji sos:

Kosti i krilca patke

Korenasto povrće

Luk

Paradajz pasta

Hoisin sos

Tamari (dark soy) sos

Kockica đumbira

Crveno vino

Kora pomorandže (opciono)

U šerpi karamelizovati kosti i povrće, zatim dodati paradajz pastu, sipati crveno vino i dodati vodu.

Kuvati dok se ne ukuva, procediti, redukovati i začiniti preostalim sastojcima.

Konfitirani batak:

Pačiji bataci

Ostatak povrća (npr. šargarepa, celer, praziluk, luk)

Majčina dušica

Suncokretovo ulje

Beli luk

Batake otvoriti nožem do kosti da bi brže bili gotovi i staviti u rernu da se konfitiraju najmanje 1 sat i

15 minuta na 180°C. Kad su gotovi, natrgati ih ili iseći na sitnije komade.

Raviola:

Brašno

Jaja

Maslinovo ulje

Voda

Konfitirani batak

Đumbir

Tamari (soy) sos

Mirin

Beli luk

Mladi luk

Malo pačijeg sosa

Napraviti testo za pastu. Napraviti fil od konfitiranog bataka sa svim gore navedenim sastojcima,

dodati pačiji sos koliko je potrebno da fil bude sočan i kompaktan. Napuniti raviole i pred sam servis

ih skuvati.

Pačiji file:

Peći na tiganju, završiti pečenje u rerni, pustiti da odstoji pre sečenja.

Celer pire:

Celer

Mleko

Voda

Puter

Pavlaka za kuvanje

Majčina dušica

Skuvati celer u mleku i vodi sa začinima, izblendati, dodati pavlaku i puter za teksturu i punoću

ukusa.

Servis:

Mladi luk i vlašac iseći za serviranje.

Povezane vesti