Recept za Thyme patku
Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.
21.11.2024. 22:41
Ovaj recept Anje Đukić veoma se dopao sudijama!
21.11.2024.|22:41
Izvor: Prva TV/M.K.
Sastojci:
Svež beli i crni tartuf
Crni tartuf u ulju
Beli šampinjoni
Braon šampinjoni
Bukovača
Crni luk - 1/2 manje glavice
Pekorino romano
Parmezan (parmesano reggiano)
Krem sir (Philadelphia)
Belo vino - 30 ml
Belo brašno T-400 meko
Jaja x 3
Sitna so
Biber
Voda
Maslinovo ulje
Puter
Sveža žalfija
Pasta testo:
Izmeriti 100 g brašna i dodati prstohvat soli pa promešati.
Odvojiti jedno żumance.
Na čistu radnu površinu napraviti bunar od brašna i u sredinu staviti žumance i dve kašike vode, dve kašike ulja. Viljuškom iznutra mutiti smesu pa nastaviti rukama. Mesiti dok se smesa ne sjedini - oko 5-6 minuta. Uviti u streč foliju i ostaviti da odstoji minimum 25 minuta, idealno 30.
Pasta punjenje:
Sitno naseckati crni luk, i po 2-3 pečurke svake vrste - bukovaču, braon i bele šampinjone. Na tiganju ugrejati dve kašike maslinovog ulja. Ubaciti crni luk i sotirati 2-3 minuta. Dodati pečurke i pobiberiti po ukusu. Dodati samo prstohvat soli, da pečurke puste vodu. Pržiti još 2-3 minuta. Naliti sa belim vinom i pržiti dok vino ne ispari. Smesu prebaciti da ubrus papir kako bi se ocedio višak masnoće. U činiji pomešati 5 kašika krem sira, pečurke i luk pa narendadi kašiku pekorina i kašiku parmezana. Narednadi svež beli tartuf i dodati u smesu. Na sitno iseckati crni tartuf iz ulja i dodati u smesu uz dodatak 1 kašike ulja u kom su bili u tegli. Odvojiti jedno žumance sa strane.
Priprema raviola:
1. Testo koje je odstojalo premesiti na povrašnjenoj površini.
Istanjiti mašinom na 1mm ili najmanje podešavanje tako da se blago provide prsti ispod testenine. Kružnim kalupima izvući krugove testa.
2. Razbiti jedno žumance i umutiti u posebnoj činiji pa prvi krug testa po ivici premazati žumancetom. To će biti lepak za gornji sloj paste.
3. Na sredinu kruga staviti krem sir punjenje, tako da u sredini ostane rupa za žumance. Pažljivo staviti žumance u sredinu. Prekriti drugim krugom testa i nežno izbaciti sav vazduh. Proveriti da su ivice zalepljene.
4. Kuvati u slanoj ključaloj vodi 2 minuta, tako da se testo skuva a žumance ostane tečno.
5. U tiganju ugrejati dve kašike putera i dodati 3-4 lista sveže žalfije da se puter aromatizuje. Kuvanu ravioli prebaciti u puter i zalivati 1 minut.
Servis:
U manji duboki tanjir staviti kašiku putera od žalfije i ulje od tartufa. Dodati raviolu preko. Narendati pola manjeg svežeg belog tartufa preko, i tanko isečen list sveže žalfije.
Prijatno!
Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.
21.11.2024. 22:41
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
21.11.2024. 22:41
Laura Vlašković sudijama MasterChefa Srbija predstavila je krofne sa malinama, nanom i belom čokoladom, a oni nisu krili koliko im se svidela ova poslastica. Mi vam sada predstavljamo recept takmičarke kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:44
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
21.11.2024. 22:41
Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.
21.11.2024. 22:41
Laura Vlašković sudijama MasterChefa Srbija predstavila je krofne sa malinama, nanom i belom čokoladom, a oni nisu krili koliko im se svidela ova poslastica. Mi vam sada predstavljamo recept takmičarke kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:44
Isprobajte recept za kuvane đevreke kojim su takmičari MasterChefa uspeli da oduševe sudije kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:36
Predstavljamo vam recept Mile Spasić i Boška Kovačevića, kojima je hleb od belog pšeničnog brašna, po ovoj recepturi, obezbedio odlazak na balkon.
15.11.2024. 22:08
Predstavljamo vam recept takmičarke Anje Đukić, koji joj je omogućio prolazak u top 10 MasterChef Srbija.
14.11.2024. 22:23