Uroševe raviole od cvekle sa crnim i belim tartufom, orasima i krem sirom - oduševile sudije!
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
21.11.2024. 22:41
Samba tart sa džemom od jagode i aromatičnim kremom od marakuje.
22.11.2024.|22:30
Izvor: Prva TV
Tonka genaž:
(Količina u gramima)
Mlečna čokolada 350
Slatka pavlaka 250
Tonka mahuna 1 komad
Glukoza 10gr
Način pripreme:
• Prokuvati pavlaku
• Izrendati tonku u pavlaku
• Preliti preko čokolade
• Izmiksati ručni blenderom
• Sipatu u tart I stavitu u šok komoru(čileru) da se stegne
TESTO ZA TART
Sastojci:
Brašno 500
Puter 200
Šećer u prahu 125
Mleveni badem 70
Jaja 4 kom
Prstohvat soli 1
Pola mahune vanile
Način pripreme:
• Pomešati sve namernice u miskeru sa lopatom dok se ne sjedine I neki komadić putera
• Dodati jaja na kraju I umesiti glatko testo
• Razvući na pleh da se ohladi min 20 min
• Odmoreno testo razvući I iseći modlom
• Odmoriti
• Ubaciti u puterom podmazani kalup
• Odmoriti
• Staviti zaštitu od papira I napuniti pirinčom
• Peći na 180C 15-18 min do zlatno braon boje
• Ohladiti i napuniti genažom
Džem od jagode
Vat Pire od jagode ili zamrznuta jagoda 300
2 Šećer 50
3 Pectin 8
4 Vanilla mahuna 1/4
Način pripreme:
• Pire zagrejati do 40C
• Pomešati pectin i šećer
• Dodati u pire i prokuvati
• Sipati u modle I zalediti
Aromatični krem od marakuje
Slatka pavlaka 250
Pire od marakuje 250
Žumance 90
Šećer 80
Želatin masa 36
Način pripreme:
• Prokuvati odvojeno pavlaku i pire od marakuje u odvojenim šerpama
• Promešati šećer i žumanca
• Sve spojiti i kuvati do 80C
• Dodati želatin na kraju
• Promešati ručnim blenderom
• Sipati u modle
• Kada je polu zaleđeno ubaciti insert od jagode
Hrskavi tuli od susama
Brašno 90gr
Šećer 300
Glukoza 50
Crni susam 80
Beli susam 80
Karamelizovani lešnik Callebaut 20
Voda 90
Istopljeni puter 120
Način pripreme:
• Prokuvati vodu I glukozu
• Dodati šećer I prokuvati
• Spojiti sve sirovine I dobro promešati
• Odmoriti 30 min
• Razvući između dva papira- odmoriti u šok komori 15 min
• Peći na 180 C 15 min do zlatno braon boje
• Iseći na pravougaonik zatim po dijagonali
• Uviti oko kalupa
Način izrade kolača I plan rada
• Napraviti testo-ostaviti da se odmori
• Skuvati džem od jagode I izliti u modle. Zalediti
• Skuvati tuli. Odmoriti
• Skuvati krem od marakuje-ohladiti
• Razvući tart
• Ubaciti tart testo u modle I ostaviti da se hladi
• Ubaciti insert od jagode u marakuja krem koji se stegao- ne sme da se zaledi. Treba da bude gust da može da zadrži insert da ne propadne. Ne sme da se zaledi!
• Ubaciti krem u šok komoru da se zaledi.
• Ispeći tart
• Razvući tuli između dva papira. Odmoriti tuli u šok komori 10 min
• Ispečeni tart ostaviti da se ohladi. Izvaditi papir I pirinač I staviti ga u šok komoru da se ohladi
• Staviti tuli da se peče
• Napuniti tart sa genažom I vratiti ga u šok komoru
• Završiti tuli
• Preliti marakuja krem neutralnom glazurom
• Staviti krem preko tarta
• Staviti dekoraciju
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
21.11.2024. 22:41
Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.
21.11.2024. 22:41
Ovaj recept Anje Đukić veoma se dopao sudijama!
21.11.2024. 22:41
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
21.11.2024. 22:41
Ovaj recept Anje Đukić veoma se dopao sudijama!
21.11.2024. 22:41
Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.
21.11.2024. 22:41
Laura Vlašković sudijama MasterChefa Srbija predstavila je krofne sa malinama, nanom i belom čokoladom, a oni nisu krili koliko im se svidela ova poslastica. Mi vam sada predstavljamo recept takmičarke kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:44
Isprobajte recept za kuvane đevreke kojim su takmičari MasterChefa uspeli da oduševe sudije kulinarskog šoua.
15.11.2024. 22:36
Predstavljamo vam recept Mile Spasić i Boška Kovačevića, kojima je hleb od belog pšeničnog brašna, po ovoj recepturi, obezbedio odlazak na balkon.
15.11.2024. 22:08