Tonka  genaž:

(Količina u gramima)

Mlečna čokolada   350

Slatka pavlaka   250

Tonka mahuna 1 komad

Glukoza    10gr

Način pripreme:

•            Prokuvati pavlaku 

•            Izrendati tonku u pavlaku

•            Preliti preko čokolade 

•            Izmiksati ručni blenderom 

•            Sipatu u tart I stavitu u šok komoru(čileru)  da se stegne 

TESTO ZA TART              

Sastojci:             

Brašno  500

Puter     200

Šećer u prahu    125

Mleveni badem 70

Jaja        4 kom

Prstohvat soli   1

Pola mahune vanile

Način pripreme:

•            Pomešati sve namernice u miskeru sa lopatom dok se ne sjedine I neki komadić putera

•            Dodati jaja na kraju I umesiti glatko testo

•            Razvući na pleh da se ohladi min 20 min

•            Odmoreno testo razvući I iseći modlom

•            Odmoriti

•            Ubaciti u puterom podmazani kalup

•            Odmoriti

•            Staviti zaštitu od papira I napuniti pirinčom

•            Peći na 180C   15-18 min do zlatno braon boje

•            Ohladiti i napuniti genažom 

Džem od jagode

Vat        Pire od jagode ili zamrznuta jagoda    300

2            Šećer     50

3            Pectin   8

4            Vanilla mahuna 1/4

Način pripreme:

•            Pire zagrejati do 40C

•            Pomešati pectin i  šećer 

•            Dodati u pire i prokuvati 

•            Sipati u modle I zalediti 

Aromatični krem od marakuje

Slatka pavlaka   250

Pire od marakuje   250

Žumance    90

Šećer     80

Želatin masa    36

Način pripreme:

•            Prokuvati odvojeno pavlaku i pire od marakuje u odvojenim šerpama

•            Promešati šećer i  žumanca 

•            Sve spojiti i kuvati do 80C

•            Dodati želatin na kraju

•            Promešati ručnim blenderom 

•            Sipati u modle 

•            Kada je polu zaleđeno ubaciti insert od jagode 

Hrskavi tuli od susama

Brašno  90gr

Šećer     300

Glukoza        50

Crni susam   80

Beli susam    80

Karamelizovani lešnik Callebaut               20

Voda     90

Istopljeni puter               120

Način pripreme: 

•            Prokuvati vodu I glukozu

•            Dodati šećer I prokuvati

•            Spojiti sve sirovine I dobro promešati 

•            Odmoriti 30 min

•            Razvući između dva papira- odmoriti u šok komori 15 min

•            Peći na 180 C  15 min do zlatno braon boje 

•            Iseći na pravougaonik zatim po dijagonali

•            Uviti oko kalupa 

Način izrade kolača I plan rada 

•            Napraviti testo-ostaviti da se odmori

•            Skuvati džem od jagode I izliti u modle. Zalediti

•            Skuvati tuli. Odmoriti

•            Skuvati krem od marakuje-ohladiti 

•            Razvući tart 

•            Ubaciti tart testo u modle I ostaviti  da  se hladi

•            Ubaciti insert od jagode u marakuja krem koji se stegao- ne sme da se zaledi. Treba da bude gust da može da zadrži insert da ne propadne. Ne sme da se zaledi! 

•            Ubaciti krem u šok komoru da se zaledi. 

•            Ispeći tart

•            Razvući tuli između dva papira. Odmoriti tuli u šok komori 10 min

•            Ispečeni tart ostaviti da se ohladi. Izvaditi papir I pirinač I staviti ga u šok komoru da se ohladi

•            Staviti tuli da se peče 

•            Napuniti tart sa genažom I vratiti ga u šok komoru

•            Završiti tuli

•            Preliti marakuja krem neutralnom glazurom

•            Staviti krem preko tarta 

•            Staviti dekoraciju 

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41