Sastojci:

  • Dve glavice karfiola
  • Soja sos
  • Mirin
  • Đumbir
  • Beli luk
  • Puter
  • Mleko
  • Badem
  • Šalot
  • Zelena salata
  • Žumanca
  • Dižon senf
  • Vinsko sirće
  • Belo vino
  • Maslinovo ulje
  • Ren
  • So
  • Biber
  • Slatka paprika
  • Kardamom
  • Anis seme

Postupak:

Karfiol odvojiti na manje delove, začiniti solju, biberom, slatkom paprikom, usitnjenim anisom i kardamomom, preliti maslinovim uljem i peći u rerni na 180 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Iz sredine glavice iseći veći komad karfiola, da bude kompaktan. Marinirati u mešavini soje sosa, mirina, đumbira i belog luka. Nakon 20 minuta grilovati na vrelom tiganju. 

Šalot sitno iseckati i sotirati sa malo belog vina dok alkohol ne ispati. Marinadu procediti pa dodati u šalot i kuvati dok se ne dobije gust sos.

Zelenu salatu oprati i pomešati sa mladim zelenim listovima karfiola. Napraviti dresing od žumanca, senfa, vinskog sirćeta, vina i ulja. Kada je odgovarajuće gustine dodati ren, so i biber.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41