Sastojci:

  • Dve glavice karfiola
  • Soja sos
  • Mirin
  • Đumbir
  • Beli luk
  • Puter
  • Mleko
  • Badem
  • Šalot
  • Zelena salata
  • Žumanca
  • Dižon senf
  • Vinsko sirće
  • Belo vino
  • Maslinovo ulje
  • Ren
  • So
  • Biber
  • Slatka paprika
  • Kardamom
  • Anis seme

Postupak:

Karfiol odvojiti na manje delove, začiniti solju, biberom, slatkom paprikom, usitnjenim anisom i kardamomom, preliti maslinovim uljem i peći u rerni na 180 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Iz sredine glavice iseći veći komad karfiola, da bude kompaktan. Marinirati u mešavini soje sosa, mirina, đumbira i belog luka. Nakon 20 minuta grilovati na vrelom tiganju. 

Šalot sitno iseckati i sotirati sa malo belog vina dok alkohol ne ispati. Marinadu procediti pa dodati u šalot i kuvati dok se ne dobije gust sos.

Zelenu salatu oprati i pomešati sa mladim zelenim listovima karfiola. Napraviti dresing od žumanca, senfa, vinskog sirćeta, vina i ulja. Kada je odgovarajuće gustine dodati ren, so i biber.

Povezane vesti