Sastojci:

  • Pileća džigerica
  • Jaja
  • So
  • Biber
  • Cimet

Staviti sastojke u blender i dobro izblendati. Vakumirati i kuvati u vodi na oko 70 stepeni oko 25 minuta.

Disk od celera:

  • Celer
  • So
  • Biber
  • Ruzmarin
  • Puter
  • Maslinovo ulje

Iseći disk od celera, začiniti i obložiti uljem. Umotati u foliju i peći u rerni dok ne omekša.

Kada omekša napraviti braon puter i kratko sotirati na braon puteru.

Tuli od džigerice:

Džigerica

  • So
  • Biber
  • Puter
  • Brašno

Sve sastojke dobro izblendati da se dobije tekstura krema. Izliti na kalupe i peći u rerni oko 7 minuta.

Supa od celera:

  • Celer
  • Rum
  • So
  • Biber
  • Bujon
  • Maslinovo ulje

Na maslinovom ulju propeći kockice celera dok ne dobiju zlatnu boju. Naliti malo ruma i bujon. Kuvati dok celer ne omekša. Kada celer omekša dobro ispasirati. Ako je gusto dodati vodu i zagrejati.

Povezane vesti

Recept za Thyme patku
Recepti

Recept za Thyme patku

Konfitirani batak, pačiji file, raviola, ukiseljeno povrće, pačiji sos… Sudija Nenad je bio zadužen da vodi takmičare kroz ovaj kompleksan zadatak, a njegov recept najbolje je pripremio plavi tim.

21.11.2024. 22:41