Sastojci:

Za brancin
  • 1 file brancina bez kože 10x6 cm
  • So
  • Limun
  • Za aromatizovanu vodu za kuvanje na pari
  • 0,5 litra vode
  • 1 lovorov list
  • 1 grančica majčine dušice
  • ½ limuna na kriške
  • 1 list komorača
Za brzi ajvar
  • 3 veće crvene paprike
  • 2 zrna kardamoma
  • Maslinovo ulje
  • 1 ljutika
Za hrskave leblebie
  • Šaka kuvanih, osceđenjih i prosušenih leblebija
  • So
  • Dimljena paprika
  • Za ulje od rukole
  • 150 rukole
  • 250 ml ulja
  • Led
Za čips od paškanata
  • Korica paškanata
  • Ulje
  • So

Postupak:

Isfiletirati brancina, skuniti kosti i kožu. Iseći file na 10x6 cm. Postaviti na bambusovom

stimeru na papiru za pečenje brancin, a stimer staviti iznad šerpice u kojoj je lovorov list,

majčina dušica, komorač i limun. Riba bi trebalo da bude gotova za manje od 10 minuta.

Papriku ispeći, oljuštiti i skinuti seme. Iseći je na sitnu i propržiti sa ljutikom. Sve to staviti u

blender i dugo blendirati. Smesu provući kroz sito.

Leblebije prižiti u dubokom ulju na oko 140 stepeni, da postanu zlatno žute. Staviti na ubrus,

posoliti i posuti dimljenom paprikom.

Paškanat oljuštiti ljuštilicom. A ljuske pržiti u dubokom ulju na oko 120 stepeni. Staviti na ubrus. Posoliti dok je vruće.

Rukolu kratko blanširati u ključaloj vodi. Izvaditi i šokirati u posudi sa ledom. Prosušiti.

Rukolu i ulje sipati u blender i blendirati par minuta. Prokuvati i procediti.

Povezane vesti