
Neodoljiva štrudla sa makom - po recepturi sudija "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Mila Spasić je u finalu "MasterChefa" predstavila glavno jelo koje je nazvala "Podvarak sa rolovanim svinjskim fileom i sosom od crvenog vina".
Foto: Prva
13.12.2024.|22:24
Izvor: prva.rs
- kupus listovi
- crni luk
- beli luk
- aleva paprika
- so i biber
- dimljena svinjska rebra
- majčina dušica
- zrna kleke
- krompir
- neutralna pavlaka
- puter
- goveđi bujon
- suvo crveno vino
- karanfilić
- filadelfija sir
- grčki jogurt
- limunov sok
- ren
Listove kupusa oprati, iseckati sitno, bez tvrdog dela lista. Na masti dinstati glavicu crnog luka, dodati kupus, beli luk, slatku alevu papriku, biber/so. Naliti sa malo vode, poklopiti i krčkati.
Dimljena svinjska rebra 10-ak minuta kuvati u vodi, oprati i dodati kupusu. Dodati i majčinu dušicu i par zrna kleke, naliti vodom, prekriti alu folijom i peći u rerni 50-ak minuta na 200C. Nakon toga, skinuti foliju, dodati još malo paprike ili ako fali još nešto od začina i peći 20-ak minuta na 180C.
Svinjski file: Odstraniti žilice sa filea, otvoriti file kao “knjigu”, istanjiti, posoliti i pobiberiti, pa preko ređati pančetu i preko pančete suve šljive. Urolati, uviti koncem, između konca staviti začinsko bilje (ruzmarin/žalfiju). Peći kratko u tiganju sa svih strana, pa prebaciti u rernu na 175C, dok meso ne dostigne temperaturu od 62-65C.
Krompir staviti da se kuva, kada je gotov, provući ga kroz šinou, dodati puter i malo pavlake, soli po ukusu. Struktura pirea treba da bude svilena.
Red wine sos: Redukovati goveđi bujon i odvojeno redukovati suvo, crveno vino uz 2 karanfilića. Kada je gotovo, odstraniti karanfilić, bujon dodati vinu, kada se malo prohladi dodati i komad putera, so/biber po ukusu.
Krem fresh: Blago ulupati pavlaku, dodati malo filadelfije sira i grčkog jogurta. Limunov sok, so, biber i ren po ukusu (ren treba da preovladava).
Servis: Na krugu od podvarka, nasloniti po tri komada svinjskog, rolovanog filea, preko puta pire iz dreser kese, između njih staviti sos, a pored podvarka krem fresh od rena.
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept za poslasticu koja je Aleksandru Marinkoviću obezbedila direktan prolazak u dalje takmičenje "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept za poslasticu koja je Aleksandru Marinkoviću obezbedila direktan prolazak u dalje takmičenje "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičari MasterChef Srbija su se oprobali u indijskoj kuhinji, a ovo jelo je mnogima zadalo glavobolje.
25.4.2025. 22:36
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29