
Neodoljiva štrudla sa makom - po recepturi sudija "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Takmičar Novak Mišeljić napravio je piletinu po ukusu sudija. On se odlično snašao sa namirnicama koje je Mihajlo doneo iz nabavke, a njegov pečeni batak u belom sosu zasluženo ga je odveo na balkon.
Foto: Eva Dukić
10.4.2025.|22:23
Izvor: Prva TV
Recept:
1️. Mariniranje bataka:
• U posudi pomešati soja sos, susamovo ulje, kurkumu, so i biber.
• Premazati pileće batake marinadom i ostaviti ih da odstoje 30 minuta.
2️. Pečenje bataka:
• Zagrejati rernu na 200°C.
• Stavi batake u pleh obložen papirom za pečenje.
• Pecite oko 35-40 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu i unutrašnja temperatura ne dostigne 75°C.
3️. Priprema pirinča:
• U šerpi zagrejati 300 ml vode sa prstohvatom soli.
• Dodati pirinač i kuvati na tihoj vatri dok ne upije svu tečnost (oko 12 minuta).
Pravljenje sosa:
• U tiganju otopiti puter, dodati seckani šalot i beli luk i prži dok ne omekšaju.
• Sipati pavlaku za kuvanje, začiniti solju i biberom i kuvati dok se sos ne zgusne (oko 3-4 minuta).
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept za poslasticu koja je Aleksandru Marinkoviću obezbedila direktan prolazak u dalje takmičenje "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept za poslasticu koja je Aleksandru Marinkoviću obezbedila direktan prolazak u dalje takmičenje "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičari MasterChef Srbija su se oprobali u indijskoj kuhinji, a ovo jelo je mnogima zadalo glavobolje.
25.4.2025. 22:36
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29