
Neodoljiva štrudla sa makom - po recepturi sudija "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Iako je imao mnogo zamerki na Mihajlov izbor namirnica, Aleksandar se ipak snašao i uspeo da pripremi jelo koje mu je omogućilo prolazak u drugi krug takmičenja. Ovo je bio njegov recept...
Foto: Eva Dukić
10.4.2025.|22:24
Izvor: Prva TV
Pirinač:
Šolja pirinča
Recept:
Oprati pirinač i ostaviti da odstoji u void. Staviti da se kuva u posoljenoj vodi dok ne prokuva, a onda smanjiti temperature na najniže. Ne otvarati poklopac.
Sos od kurkume:
Jedan šalot
Jedan mladi luk
Susamovo ulje
Suncokretovo ulje
Pavlaka za kuvanje
Maslac
So
Biber
Dinstati mladi i beli luk na suncokretovom ulju i susamovom, dodti pavlaku za kuvanje i kurkumu. Posoliti i pobiberiti. Na kraju dodati maslac.
Batak:
Batak
Soja sos
Med
Beli luk
Batak pržiti na tiganju dok ne dobije koricu, pre toga začiniti solju i biberom.
Staviti u rernu na 180 stepeni, i u par navrata izvaditi i premazati mešavinom soja sosa, meda i belog luka.
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept za poslasticu koja je Aleksandru Marinkoviću obezbedila direktan prolazak u dalje takmičenje "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Predstavljamo vam recept za poslasticu koja je Aleksandru Marinkoviću obezbedila direktan prolazak u dalje takmičenje "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičari MasterChef Srbija su se oprobali u indijskoj kuhinji, a ovo jelo je mnogima zadalo glavobolje.
25.4.2025. 22:36
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29